Eerstvolgende koopzondag: 15 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2018

Swen en Sabrina Leeuwerke uit Beverwijk

Swen en Sabrina Leeuwerke

De woonkamer van Swen Leeuwerke en Sabrina den Dunnen kijkt uit op het Meerplein en de spoorrails. Dat blijkt leuker dan je in eerste instantie denkt. "Kijken hoe mensen inparkeren is af en toe pure humor", zegt Sabrina (20) met een lach. "We zien de gekste dingen", vult Swen (25) aan. "Regelmatig zitten ze ook gewoon bovenop een lantaarnpaal op het plein."

Het uitzicht hoort bij het appartement dat de twee dit voorjaar betrokken. Mooie nieuwbouw in het hart van Beverwijk. Dat ze daar samen zouden wonen, was aanvankelijk niet het plan, vertelt Swen. "Ik was op zoek naar een woning voor mezelf. Eerst in Heemskerk gekeken, maar dan kwam ik uit op appartementen in de Ruysdaelstraat, die toch al behoorlijk op leeftijd zijn. Mijn moeder zag toevallig op Facebook dit voorbijkomen en dat bleek ideaal. Nagelnieuwe appartementen en mooi geprijsd."

Dat was zo'n twee jaar geleden. Maar de befaamde Zwarte Cross in Lichtenvoorde veranderde de plannen van Swen aanmerkelijk. Daar leerde hij namelijk Sabrina kennen. "Ik was er al voor de vierde keer", zegt Sabrina. "Kom daar altijd met vrienden die ook de vrienden van Swen kennen. Maar hem kende ik nog niet."

Van het een kwam het ander, en nu wonen ze dus samen in het appartement dat ze dit voorjaar pas betrokken. "Er heeft veel tijd tussen koop en oplevering gezeten", stelt Swen. "Kwam onder andere omdat archeologen materiaal in de bodem vonden. Uiteindelijk heeft het twee jaar geduurd, maar achteraf kwam dat niet slecht uit. Nu konden we er samen in."

Twee Heemskerkers in Beverwijk, zo voelen ze dat allebei wel. Want Swen en Sabrina zijn geboren en getogen in Heemskerk. "Het deed echt wel een beetje pijn om hierheen te verhuizen", zeggen ze met een lach. Swen: "We wachten nu tot Sabrina een vast contract krijgt en dan willen we toch weer terug."

Zelf werkt hij in de haven van Tata Steel bij On Site Logistics. Sabrina combineert leren en werken in de zorg. "Ik werk bij Geesterheem in Uitgeest met baangarantie. Dus als ik over twee jaar mijn opleiding heb afgerond kan ik daar terecht."

Als echte Heemskerkers kochten ze ook hun meubels bij Lubbers Wonen & Slapen. "De eettafel, de stoelen, de salontafel, het dressoir en de lampen", somt Sabrina op. De gang naar de zaak van Lubbers Wonen & Slapen was niet onbekend voor ze. "De opa van Swen kwam er vroeger al, net als mijn oma." Ook hun ouders kwamen bij de meubelzaak in het centrum van Heemskerk. Swen: "Wij zijn inmiddels al de derde generatie die daar de meubels koopt. Dan moet het wel goed zijn."