Wij zijn 2e Pinksterdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand januari 2012

Frank en Maria uit Heemskerk

Frank en Maria

Op de vraag of hij blij is met het zitmeubel dat zijn vader Frank (43) en moeder Maria kochten bij Lubbers Wonen & Slapen, hoeft de 9-jarige Mart niet lang na te denken. “Hartstikke blij”, zegt hij met een lach. En dat is niet alleen omdat hij de nieuwe bank zo mooi vindt, vertelt Mart. ”Mama had de oude bank al verkocht. Eerst zaten we op tuinstoelen, later op matrassen.” Die laatste legden zijn zussen Anita (17) en Lisanne (14) neer. “Konden ze lekker liggen.”

Er kleven inmiddels al meer mooie verhalen aan het riante zitmeubel. Maria wijst op het kleine bordje ’Gereserveerd’, dat op het rechtse deel van de bank staat. “Geintje van Frank”, legt Maria uit. “Een poging om het liggedeelte te reserveren voor ons, en het zitgedeelte voor de kinderen. Maar het helpt niet.” In ieder geval wordt de bank al goed gebruikt, stelt Frank. ”Er wordt op gelegen, en er wordt op geleefd. Maar daar is volgens ons een bank ook voor.”

Het is niet voor het eerst dat het Heemskerkse gezin een aankoop deed bij Lubbers Wonen & Slapen. Frank wijst op de stoelen die aangeschoven staan bij de grote tafel. “Die hoorden bij de vorige tafel, en dat hebben we allemaal weer samen gekocht bij Lubbers. Achttien jaar geleden alweer, van het geld van onze bruiloft. De tafel is inmiddels weg, die werd te klein. Maar de stoelen gebruiken we nog wel.”

In de jaren daarna kwam er meer uit de winkel aan de Gerrit van Assendelftstraat in Heemskerk. Onvermijdelijk, zegt Frank lachend. “Meubels kopen verloopt bij ons via een vast patroon. We beginnen op de meubelboulevard. Daar raakt Maria wat geïrriteerd omdat ze het niet kan vinden. Ze weet namelijk heel goed wat ze niet wil, maar kan moeilijker kiezen wat ze wel wil. En uiteindelijk kopen we de meubels altijd bij Lubbers Wonen & Slapen.”

Maria voelt zich daar prima bij, bekent ze. ,,Het is makkelijk, dichtbij, en altijd goed. Bovendien hebben ze voldoende keuze.” Dat bleek bij het zitmeubel. “Eigenlijk wilden we wat anders kopen, maar bij Lubbers Wonen & Slapen zagen we deze. In leer, en dat vind ik niet mooi. Maar we hebben ter plekke de bank samengesteld naar onze wensen, met ook nog de kleur en de stof zoals we die graag wilden. En het resultaat is dat iedereen nu blij is met onze bank.”