Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juni 2013

Barry en Wendy uit Heemskerk

Barry en Wendy

Het is spitsuur in huize Hoope. De pannen dampen op het fornuis, de borden staan op tafel en de kinderen drentelen al spelend door de huiskamer. Niet alleen de eigen kinderen van Barry (39) en Wendy (38) maar ook nog een vriendje en vriendinnetje van de 8-jarige Maura en de 7-jarige Yanick. Typisch een gezin met jonge kinderen.

In de kamer vallen echter ook de meubels op. Barry en Wendy hebben flink geshopt bij Lubbers Wonen & Slapen, en dat is te zien. “Het bankstel, televisiemeubel, de salontafel, de kast, de eettafel en de stoelen”, somt Barry op. Fraai is de opvallende look van de houten meubelen. “Gestoomd eiken”, weet Barry. “Hiervoor hadden we blank eiken, maar dit is toch echt een stuk mooier.”

Die oude meubelen stonden er al een tijdje. “Daar hebben we zo’n vijftien jaar mee gedaan”, becijfert Wendy. “Dan wordt het wel weer eens tijd voor iets anders.” Ze waren dus wel op zoek, maar liepen zonder vast idee binnen bij Lubbers Wonen & Slapen. “We wilden gewoon even kijken, maar zagen dit en vielen er meteen voor.”

Dat ze bij de winkel aan de Gerrit van Assendelftstraat binnenliepen, is niet heel verrassend. Barry en Wendy zijn echte Heemskerkers, die de weg weten in het dorp. Een enkele keren hebben ze zich laten verleiden tot een vertrek uit ’hun’ dorp. Of beter gezegd: laten verplichten. Want de functie van Barry bij de vrijwillige brandweer van Corus bracht met zich mee dat zijn gezin ook dicht bij het bedrijf moest wonen. “Dus zo belandden we in Velsen-Noord”, vertelt hij. Daar woonden ze drie jaar. Niet geheel naar wens, daar is Barry eerlijk in. “Maar we waren nog met z’n tweetjes. Dan ben je bezig, heb je je werk en ben je amper thuis. We hebben er eigenlijk niet eens erg in gehad. Maar zodra het kon, zijn we toch weer teruggegaan naar Heemskerk.”

Barry verliet daarvoor wel Corus én de vrijwillige brandweer. “Nu werk ik als electriciën voor Siemens, maar kom ik nog steeds elke week bij Corus. Of nu dan Tata Steel. Maar ik heb het geweldig naar m’n zin.” Wendy is werkzaam bij Socius maatschappelijke dienstverlening in Heemskerk. “Lekker in het dorp, dat is erg prettig.”

De liefde voor Heemskerk keert dus ook terug als het aankomt op de keuze van winkel voor het aanschaffen van nieuwe meubels. Lang geleden waren ze al eens bij Lubbers Wonen & Slapen, nu keerden ze er dus weer terug. “Tja, Lubbers is toch een begrip in het dorp. Wij zijn nu voor een tijdje klaar, maar als we weer aan iets nieuws toe zijn, weten we waar we moeten zijn.”