Wij zijn 2e Pinksterdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2012

Jim en Emanuela uit Heemskerk

Jim en Emanuela

Misschien zonder het zelf te weten worden de meubels van Lubbers Wonen & Slapen ook geëxporteerd. Nee, niet per definitie de bedoeling bij de winkel aan de Heemskerkse Gerrit van Assendelftstraat. Maar daar hebben in dit geval de klanten voor gezorgd. Jim (46) en Emanuela (41), om precies te zijn.

Zij verhuisden midden jaren negentig met het gezin naar Brazilië en namen de eethoek van Jim mee. Een robuust exemplaar, ooit aangeschaft bij Lubbers Wonen & Slapen, en voor de Heemskerker was er geen twijfel mogelijk. De tafel moest mee. “Naar Paranaguá, in het zuiden van Brazilië. Het was er heerlijk. Het werk daar was in principe voor acht jaar, maar als het aan ons lag, zouden we zelfs helemaal niet meer terug gaan.”

Het liep wat anders. ”Na twee jaar ging het bedrijf waarvoor ik werkte failliet”, vertelt Jim. “En dus moesten we terug naar Nederland. Niet alles ging mee, en ook de tafel niet. Die hebben we verkocht. In Brazilië staat nu dus inderdaad een tafel van Lubbers. Mooi toch?”

Het laat zich raden dat de nieuwe meubels ook weer bij Lubbers Wonen & Slapen werden aangeschaft. Net als de meest recente aankopen. “De eettafel met stoelen, een fauteuil, een kleed, het bed”, somt Emanuela op. “Eigenlijk komt het meest wel bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan.”

“Ik ben een echte Heemskerker”, verklaart Jim. “Kende vroeger al de familie Lubbers, maar dat maakt niet eens zo veel uit. Ze hebben er gewoon heel goede spullen. Als we meteen daarheen gaan, scheelt dat veel tijd en moeite. En we vinden er altijd wat we nodig hebben.”

Hij trekt de vergelijking met de kledingzaak van Jan Groot in Beverwijk. “Ook een vakman, net als bij Lubbers Wonen & Slapen. Als je binnenstapt, weet je dat je iets goeds koopt. En je slaagt altijd. Zo is het ook bij Lubbers.”

Jim werkt inmiddels alweer dik tien jaar als loods in Amsterdam en IJmuiden. Was er ook bij toen begin dit jaar de gestrande Aztec Maiden voor de kust van Wijk aan Zee weer moest worden vlotgetrokken. De zekerheid waarmee hij de schepen door het water gidst heeft hij ook als het aankomt op zijn keuze van meubels. “Soms kijken we wel eens ergens anders, maar we zeggen zelf vaak al dat we beter meteen naar Lubbers Wonen & Slapen kunnen gaan. Het is gewoon goed spul.”