Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand november 2012

Jan en Sandra uit Heemskerk

Jan en Sandra

Hij maakt meteen duidelijk dat hij het bezoek niet helemaal vertrouwd. Luid blaffend blijft Sem in de buurt, maar even snel is de vrede getekend en ligt hij heerlijk voor de zwartleren bank van Jan (48) en Sandra (46). Die bank kocht het stel eerder dit jaar bij Lubbers Wonen & Slapen, en dat was niet het enige. “Naast het bankstel was dat ook de salontafel en het dressoir”, vertelt Sandra.
Dat waren niet de eerste aankopen ooit bij de woonwinkel in het hart van Heemskerk. “Volgens mij de vloer boven”, zegt Jan met een vragende blik. “We hebben er in ieder geval meer vandaan, maar dat is alweer een hele tijd geleden.”

In de zoektocht naar een nieuw bankstel belandden de echte Heemskerkers nu weer in eigen dorp. “Een keertje dichtbij is ook wel lekker”, meent Sandra. “We hebben ook wel ergens anders gekeken, zoals de meubelboulevard. Maar daar vind ik het toch allemaal niet zo prettig, en zeker niet persoonlijk.”
Ze deed bovendien nog een andere ontdekking. “Dit”, zegt Sandra terwijl ze met de hand over het zwarte leer van de bank wrijft, “is een prachtige kwaliteit leer. Zwaar en dik. Dat is de standaard kwaliteit bij Lubbers Wonen & Slapen. Maar bij andere zaken werd gesproken over verschillende klassen leer. Wilde je dikker leer, dan moest er meteen meer worden betaald. Dat is bij Lubbers Wonen & Slapen nooit ter sprake geweest, terwijl de prijs toch scherp was.”

De tevredenheid over het bankstel is groot. Zit lekker, bekent Jan. En ligt lekker, vullen de dochters Rianne en Ilse aan. En de blik gaat meteen naar vader Jan, die op de bank blijkbaar prettig bijkomt van de werkzaamheden in zijn eigen hoveniersbedrijf Jan van Egmond. De twee meiden zijn allebei 16 jaar, en inderdaad een tweeling. Rianne blijkt de oudste van de twee. “Het scheelde maar een minuutje of zo”, weet ze.
De salontafel en het dressoir zijn allebei uitgevoerd in old wood, zoals dat zo mooi heet. “Het is robuust en er zit leven in”, vertelt Sandra, die werkzaam is bij de Viva Zorggroep. “Dat mag van ons wel. Van dat hele strakke zijn we niet. We zijn er in ieder geval blij mee, en we zijn er ook blij mee dat we dit hebben kunnen kopen bij een winkel in Heemskerk, en ook nog eens bij een echt familiebedrijf. Dat vinden we ook belangrijk.”
Net als de kwaliteit, vult Jan aan. ”Dat vind je bij Lubbers, waar ze trouwens ook nog flink wat keuze hebben. Eerlijk gezegd stond ik daarvan te kijken. Dat verwacht je niet als je voor de zaak staat. Maar wij hebben ons adres voor meubels weer gevonden, dat mag duidelijk zijn.”