Wij zijn 2e Pinksterdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2012

José en Miranda uit Heemskerk

José en Miranda

Ze kijken elkaar even aan, José (43) en Miranda (40). Veel tijd hebben ze niet nodig om na te denken. De invloed van Lubbers Wonen & Slapen op het interieur van de knusse hoekwoning in Heemskerk is groot. “Heel groot eigenlijk”, bekent Miranda. Eigenlijk komt het er op neer dat het grootste deel van de meubels afkomstig is van de winkel in Heemskerk.

Ze waren nog jong, het stel uit Heemskerk, toen ze hun huidige woning betrokken. Prille twintigers, klaar voor het grote avontuur van samen een huis delen. “We kwamen allebei uit het ouderlijk huis, gingen voor het eerst op ons zelf wonen”, vertelt José. “Betekent dus dat we alles nodig hadden. Alles werd nieuw gekocht. En vrijwel alles kwam bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan. Toen al.”

Dat was 1994. Achttien jaar later is er veel veranderd, maar één ding niet. Nog altijd koopt inmiddels het gezinnetje Sanna hun meubels bij Lubbers Wonen & Slapen. “Dit is de laatste aanwinst”, zegt Miranda niet zonder trots, terwijl ze wijst op een fraaie, zwartleren relaxfauteuil. “Vinden we heerlijk, zo’n stoel. We hadden er al eentje die ook bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan kwam, maar die was aan vervanging toe. Dus werd het tijd voor een nieuwe.”

“Heerlijk om bij te komen na het werk. Of om lekker voetbal in te kijken”, vult José aan. Maar de praktijk blijkt soms wat anders, geven ze lachend toe. “De kinderen Dani (11) en Luna (8) blijken inmiddels de voornaamste gebruikers. Miranda: “Ze zijn er gek op, willen er dolgraag zitten. Ze maken nu om en om gebruik van de fauteuil.” Luna laat haar mooiste glimlach zien. “En hij zit hartstikke lekker”, zegt ze stralend.

De fauteuil is maar één van de vele meubelstukken afkomstig van Lubbers Wonen & Slapen. De opsomming van José is indrukwekkend. “De eettafel, de eetstoelen, de kast, de bank, het bed, de matrassen. En dan vergeet ik misschien heus nog wel wat.” Over de band met Lubbers Wonen & Slapen is hij duidelijk. “Het is een vertrouwd adres. We weten precies wat we er aan hebben, en het is altijd goed. Het is gewoon een prettige zaak.”

Ze zijn er beland door Miranda, die zelf werkt bij Bruins Installatie. “Onze panden grenzen aan de achterkant aan elkaar, dus ik kan er makkelijk even binnenlopen. Het is inderdaad een prettige winkel, en bovendien vind ik het goed om echte Heemskerkse ondernemers te steunen.”

Miranda bekent desondanks voor de fauteuil ook eens elders te hebben gekeken, maar daar kwam ze snel van terug. “Dat bleek allemaal moeilijk, omslachtig en uiteindelijk ook duur. Ik ben snel weer teruggegaan naar Lubbers Wonen & Slapen. Gelukkig.”