Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand november 2013

Ruud en Flos uit Assendelft

Ruud en Flos

In de knusse woonkamer van Ruud (50) en Flos (51) kijkt Flos trots in het rond. Veel nieuwe aanwinsten, vertelt ze, terwijl ze meteen een toelichting geeft. “Die stoel is nieuw, de eettafel met stoelen ook, en dan nog een stoel en een kast.” Het is de oogst van een middagje shoppen bij Lubbers Wonen & Slapen. “En dan te bedenken dat we alleen voor een stoel daarheen gingen.”

Dat werd iets meer dan alleen een stoel, constateert Ruud. “Die stoel hadden we gezien in de folder. Maar op het moment dat we in de zaak rondkeken, zagen we nog veel meer. Eerst de eethoek, dan nieuwe stoelen erbij. En zo ging het door. Zelfs toen we al naar de uitgang liepen, viel ons oog nog op een kast, precies in de maat waar we al een tijdje naar op zoek waren.”

De aanschaf van nieuwe meubels kwam wel op een paar kritische noten van de kinderen te staan. De zoon en dochter van Ruud en Flos zijn redelijk kort achter elkaar uit huis gegaan. “En dan kopen jullie nu nieuwe meubels”, kregen we meteen te horen. Flos lacht. “Maar we hebben ook weer mensen blij kunnen maken. Een van de kinderen heeft een stoel meegenomen, de eettafel is naar een alleenstaande moeder gegaan.”

Het is al met al nu echter wel erg rustig in de woning die ze zo’n dertig jaar geleden in Assendelft kochten. “Wennen”, zegt Ruud. “Onze zoon volgt een opleiding bij de marine, die was doordeweek al niet thuis. Maar onze dochter ging er eigenlijk best wel kort achteraan uit huis en daarop hadden we nog niet direct gerekend. Ja, dan is het opeens toch wel anders in huis.”

Flos is wat uitgesprokener. “Het was hartstikke stil”, bekent ze. “Niets aan. Nu begint het wel een beetje te wennen, maar het was echt heel vreemd. Weet je, het zijn niet alleen je kinderen die uit huis gaan, maar ook de reuring die ze meenemen. Vrienden, vriendinnen, gezellige drukte.”

Tijd over hebben ze daardoor niet, vertelt Ruud. Ze hebben sowieso allebei gewoon hun baan nog, Ruud bij de belastingdienst, Flos als de vrouw van de boekhouding en administratie bij een juwelier in Wormerveer. “Best nog wel druk allemaal. Maar toch anders.”

Dat ze als Assendelvers bij Lubbers Wonen & Slapen zijn binnengestapt, vinden ze helemaal niet zo vreemd. “Wij komen best vaak in Heemskerk”, zegt Ruud. “We sporten er, ik heb er jaren gewerkt, en het is eigenlijk om de hoek.” Toch hadden ze niet eerder iets gekocht bij Lubbers Wonen & Slapen. Flos: “Die folder heeft ons over de streep getrokken. En toen we eenmaal binnen waren, hadden ze verrassend veel meer dan we dachten. Bovendien werden we heel plezierig geholpen. Het is niet zo massaal, maar heel persoonlijk. Dat vinden we prettig.”