Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2024

Peter en Julie-Ann uit Beverwijk

Peter en Julie-Ann

Peter en Julie-Ann zijn nog enigszins aan het bijkomen van de drukke periode die ze achter de rug hebben. De kerstdrukte in de kapsalon van Julie-Ann, het omtoveren van een casco appartement naar een hotelchique woning, verhuizen en tussendoor allebei nog een flinke griep. Maar ze wonen er, en hoe! Alles is gedaan, dus het is nu tijd om te genieten van het resultaat.

Drie jaar geleden kwam dit project door middel van een flyer in de brievenbus voorbij. Peter: "Het was een flyer van een projectontwikkelaar die twee appartementencomplexen bij ons om de hoek ging bouwen. Indien wij interesse hadden, en daarmee voor doorstroming op de huizenmarkt konden zorgen, zouden we voorrang krijgen bij de aankoop van een appartement. Het plan was eigenlijk om pas naar een appartement te verhuizen als we rond de 65 jaar zouden zijn, maar dit leek een gouden kans." Na een online gesprek met de projectontwikkelaar, corona had net zijn intrede gedaan, was het stel dusdanig enthousiast dat ze zich inschreven voor het project.

Kapsalon aan huis
"Ondanks dat we het idee van het nieuwe appartement vrij snel omarmden, was het geen makkelijke keuze. Niet alleen woonden we al 34 jaar in ons huis en hadden we onze dochters hier zien opgroeien, ik had ook mijn eigen kapsalon aan huis. Die mogelijkheid had ik natuurlijk niet meer in ons appartement. De kapsalon was ook één van de redenen om de overdracht pas in januari, na de kerstdrukte, te laten plaatsvinden", aldus Julie-Ann. Het bleek achteraf goed uit te pakken dat het iets langer duurde om het eigen huis te verkopen. De bouw liep namelijk bijna een jaar vertraging op. Peter: "In zo’n proces is het ontzettend fijn als mensen met je mee willen denken. Bij Lubbers Wonen & Slapen hadden we een kast gezien die we graag wilden hebben, maar de oplevering was nog lang niet in zicht. Een medewerker stelde toen voor om de kast wel al te kopen omdat de prijzen alleen maar bleven stijgen en de kast dan zolang in hun magazijn te laten staan. Dit niveau van service vind je bijna nergens meer."

Primitief overnachten
Nu de drukte achter de rug is, genieten ze sinds begin januari volop van hun nieuwe stek. Genieten staat bij het stel sowieso hoog op de prioriteitenlijst. Peter: "We staan regelmatig stil bij wat we hebben en zijn ontzettend dankbaar voor elkaar, onze gezondheid en voor onze familie en vrienden. Veel draait bij ons om herinneringen maken en daar is vooral Julie-Ann een kei in. Zij bedenkt zoveel leuke en avontuurlijke activiteiten om te ondernemen, zelfs activiteiten waar zij zelf dan niet eens aan mee wil doen. Dit jaar ga ik bijvoorbeeld met mijn twee dochters, van inmiddels 33 en 35 jaar, naar London om de Harry Potter studio’s te bekijken. Dat bedenkt zij dan!" Julie-Ann vervolgt: "Zo probeer ik op mijn beurt jaarlijks met onze dochters te survivallen. We zijn wel eens met een kano naar een vlot gevaren om daar dan, heel primitief, te overnachten. Ik kan het iedereen aanraden. Hoe puurder de ervaring, hoe meer ik geniet."