Aanstaande zondag 3 maart zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand februari 2024

Antonio uit Heemskerk

Antonio

Al bijna 15 jaar werkt Antonio tegenover de winkel van Lubbers Wonen & Slapen. In de kledingzaak Some Place Else zette hij als 15-jarige puber zijn eerste stappen in de fascinerende wereld van de retail. Niet slechts als bijbaan, want hij volgde ook de opleiding Retail Business en zou later ook stage lopen in, onder andere, deze winkel.

Eigen ondernemer
Antonio: "Vijf jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om de winkel over te nemen en die kans greep ik met beide handen aan. Het was voor mij al van jongs af aan duidelijk dat ik in deze branche als ondernemer wilde werken. De winkel kreeg een rebranding en de nieuwe naam ‘By Toon’. De eerste periode was het heel hard werken, aangezien ik de winkel zonder personeel draaide. Zeven dagen per week stond ik óf in de winkel óf ik was bezig met de inkoop en administratie."

Privé-werk balans
Toen zoontje Da’nylo 2,5 jaar geleden werd geboren, wilde Antonio meer thuis zijn en nam hij een collega aan. Hij vertelt: "Cheyenne is echt mijn steun en toeverlaat. Ze is ook niet zomaar iemand, maar mijn schoonzus. Het voelt daarom super vertrouwd om de winkel aan haar over te laten als ik er niet ben. Zo ga ik deze maand naar Florence voor een werktrip en hoef ik me absoluut geen zorgen te maken over de dagelijkse gang van zaken. Tijdens mijn afwezigheid gaat de winkel zelfs een restyle krijgen! Voor de styling is het voor mij wel erg makkelijk om dan even de winkel van Lubbers in te lopen. Ook nu heb ik leuke stoelen op het oog om een gezellig zitje te maken in de winkel."

De werktripjes naar het buitenland zijn de kersen op de taart in dit vak. Antonio: "Ik ga met een goede vriend die een kledingwinkel heeft in Krommenie. Een grappig feitje is dat deze vriend vroeger verpleegkundige was en mij zo nu en dan in de winkel hielp. Ook hij verloor zijn hart aan de retailbranche en heeft nu dus zijn eigen kledingwinkel!"

Tweetalig opvoeden
Nu ik Cheyenne ook als collega heb, kan ik volledig onbezorgd op vakantie. Maar niet langer dan een week hoor! Dan word ik onrustig en wil ik weer in de winkel staan", lacht Antonio. De vakanties brengt Antonio het liefst door in Spanje, samen met zijn vriendin Roseanne en zoontje. De ouders van Antonio zijn Spaans, maar wonen wel al ruim 40 jaar in Nederland. Antonio vervolgt: "Het blijft mijn lievelingsland om naartoe te gaan. Ik ben opgevoed in het Spaans en Roseanne volgt nu ook een taalcursus. Mijn ouders spreken Nederlands, maar communiceren enkel in het Spaans met Da’nylo. Thuis proberen we hem tweetalig op te voeden, maar ik schakel toch snel over naar het Nederlands. Ach, met Spaanse grootouders en alle vakanties in dit heerlijke land, gaat dat vast wel goedkomen!"