Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand december 2023

Wesley en Naomi uit Assendelft

Wesley en Naomi

Ze hebben al ruim 1,5 jaar de sleutel, toch wonen ze er pas slechts een maandje. Waarvan ze pas twee weken daadwerkelijk in het nieuwe huis hebben geslapen. Een vakantie op Mauritius kwam daar tussendoor. Technisch gezien heeft het nichtje van Naomi dus net zo lang in het huis 'gewoond' als het jonge stel. Er moest tenslotte iemand op de cavia's passen.

Zowel Wesley als Naomi woonden voor het samenwonen nog thuis en is dit voor allebei de eerste zelfstandige woning. Ze hadden ook geen haast om zo snel mogelijk in het nieuwe huis te gaan wonen omdat er geen dubbele woonlasten waren. De verbouwing heeft daarom bijna 1,5 jaar geduurd waarbij bijna alles in het huis is aangepakt. Naomi: "Er was al zeker 30 jaar niks aan de woning gedaan. Alles was verrookt en geel. Ik kom echt uit een bouwfamilie, dus het meeste werk hebben we zelf kunnen doen. Dit gebeurde dan vaak in de avonden of de weekenden, naast alle banen om."

Geen vrije tijd meer
Haar vriend Wesley vervolgt: "Het liefste wilden we een huis dat al helemaal af was, maar de markt was krankzinnig dus dat lukte zelfs met flink overbieden niet. Via een bevriend makelaar werden we op dit huis getipt. Er waren weinig bezichtigingen, omdat het huis er zo armoedig uitzag. Gelukkig konden wij daar doorheen kijken en werd ons bod geaccepteerd." In de anderhalf jaar verbouwen was het vooral Naomi die scherp was op de keuzes. "Ik was echt heel veel tijd kwijt om alles uit te zoeken, van de kleuren van de stopcontacten tot het rookglas van de lampen over de gehele benedenverdieping. Naast onze banen als ic-verpleegkundige en Logistiek planner ging iedere vrije minuut naar het huis."

Een thuis van maken
De vakantie naar Mauritius voelt daarom ook als een mooie afsluiter van zo'n lange periode verbouwen. Ontspannen in het zonnetje, gedachten een keer niet bij het huis en vooral veel genieten van een andere cultuur. Nu eenmaal weer thuis, gaan ze aan de slag met de inrichting. Naomi: "Het is toch veel makkelijker keuzes qua inrichting maken. We zien hoe het licht gedurende de dag valt, hoe groot het meubilair kan zijn, enzovoorts. De bank van Lubbers hadden we wel direct besteld. Verrassend genoeg kwam de bank veel sneller dan we – en ook Lubbers zelf – hadden verwacht. Wij hadden juist wat vertraging in huis, dus het kwam niet heel goed uit. De reactie van Lubbers? Geen probleem, we houden hem hier in de opslag. Beter dat hij hier veilig staat dan dat er verf opkomt. Uiteindelijk heeft de bank daar bijna een half jaar gestaan! Die klantenservice is ook direct de reden waarom onze zoektocht naar meubilair daar verdergaat."