Wij zijn 2e Paasdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand april 2023

Bert en Esther uit Heemskerk

Bert en Esther

Na 18 jaar in Beverwijk gewoond te hebben, wilde Esther graag terug naar de plaats waar ze opgegroeid is, Heemskerk. Bert had geen enorme voorkeur, dus verhuisde het stel zes jaar geleden met hun kinderen Stijn (20), Lotte (16), Tess (15) én de hond naar een huis op loopafstand van het gezellige dorp.

Als er wordt gevraagd naar de hobby’s van het gezin, geven ze aan dat daar niet zoveel bijzonders over te vertellen is. Dat blijkt toch anders te zijn. Naast het wandelen met de hond, de verzorging voor het paard én het fluiten bij de voetbalwedstrijden van hun zoon dat Bert met veel plezier doet, heeft Esther in 2022 de opleiding voor systematisch paardencoaching afgerond en is ze haar eigen praktijk aan het opzetten. Ze vertelt: "Naast mijn werk wil ik mensen graag nóg verder helpen in de persoonlijke ontwikkeling. Paarden liegen niet, ze spiegelen het gedrag van mensen waardoor vastgeroeste patronen en overtuigingen zichtbaar worden."

Passies en patronen
Een vastgeroest patroon is niet iets waar dit stel op betrapt kan worden. Zo werkte Esther 23 jaar bij een bank en kreeg ze door een reorganisatie de kans om haar werkleven opnieuw vorm te geven. Ze begon bij een bedrijf met de duidelijke missie ‘om 1 miljoen mensen oersterk te maken’. Esther: "Naast het lichamelijke aspect ligt er in de coaching veel nadruk op de mentale gezondheid. Ik ben daar zelf ook enorm gepassioneerd over!" Bert vult aan; "Aan de nieuwe eettafel hebben we het veel over passies, patronen en mogelijkheden. We willen onze kinderen meegeven dat alles mogelijk is. Al kan Esther daar door haar werk en opleiding nog wel eens een beetje in doorslaan", vult Bert met een lach en knipoog aan.

Uit de comfortzone
Zelf besloot Bert het roer helemaal om te gooien na 30 jaar in salesfuncties gewerkt te hebben. Hij begon als aspirant beveiliger op Schiphol en behaalde in slechts 3 jaar tijd alle diploma’s die nodig waren om door te groeien naar Duty Manager. Bert: "Ik wist heel goed wat ik niet meer wilde en ben gaan onderzoeken van welke functies ik weer energie zou krijgen. Het is goed om zo nu en dan buiten je comfortzone te treden, dat zet je op scherp. Als Duty Manager ben je operationeel verantwoordelijk en geef je in de dagelijkse operatie leiding aan een groot team."

Pistes trotseren
De kinderen hebben inmiddels de leeftijd bereikt dat ze ook de eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten. Zo geeft Stijn naast zijn studie skiles in zowel Nederland als het buitenland, werkt Lotte in haar vrije tijd bij een café in het dorp en gaat Tess voor het eerst stage lopen bij de bakker. "Het zijn hele lieve kinderen, geen lastige pubers in dit huis. Met de zomervakantie krijgen we ze niet meer allemaal mee, maar gelukkig gaan we nog wel met z’n allen op wintersport. Skiën zit echt in ons bloed, dus dat laat niemand aan zich voorbijgaan!", sluit Bert af.