Eerstvolgende koopzondag: 3 maart a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2023

Frank uit Castricum

Frank

Ten tijde van dit interview woont Frank, 26 jaar, nog maar twee dagen in zijn compleet verbouwde appartement in het centrum van Castricum. Na bijna vier maanden klussen met behulp van zijn handige vrienden en familieleden is het nu tijd om de woning in te richten.

Naast zijn baan als fulltime verpleegkundige, ging alle vrije tijd de laatste maanden naar het appartement. Muren verplaatsen, badkamer opnieuw betegelen, nieuwe keuken plaatsen, vloer leggen, stuken, werkelijk iedere centimeter is aangepakt. "Veel heb ik zelf kunnen oppakken, maar de specialistische werkzaamheden heb ik laten doen, zoals het verleggen van de elektriciteit. Wel heb ik met dit soort klusjes geholpen, zo heb ik overal weer wat van geleerd", aldus Frank.

Baan en hobby
Willen leren en ontwikkelen zijn belangrijke drijfveren voor Frank in zowel zijn privéleven als zijn carrière. Dat is ook de reden dat hij naast zijn baan een nieuwe opleiding gaat volgen voor ic-verpleegkundige. Frank: "Ik merkte op een gegeven moment dat collega’s naar mij toekwamen voor vragen, maar dat ik zelf ook nog veel meer wilde leren! Het werken in de zorg voelt voor mij als een baan en een hobby tegelijkertijd. Ik doe iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen en daar wil ik in doorgroeien. Ik heb daarom veel zin in de volgende stap naar ic-verpleegkundige."

Koude huisgenoten
Nu de verbouwing grotendeels is afgerond, hoopt hij naast zijn studie weer meer tijd te hebben voor zijn andere hobby’s zoals sporten, een terrasje pakken of de verzorging van de twee hagedissen die een mooi plekje in de woonkamer hebben gekregen. "Als kind al was ik gefascineerd door reptielen, Jurassic Park en bestond mijn knuffelcollectie niet uit beren en honden, maar uit slangen en hagedissen." Sinds drie jaar heeft hij zelf twee hagedissen in terraria gehuisvest. "Eerder wist ik dat ik de verantwoordelijkheid nog niet kon dragen, maar een paar jaar geleden ging ik naar mijn ouders toe en vertelde ik dat ik hagedissen wilde kopen. Dat kwam niet als een verrassing!", lacht Frank.

Borrelen op topkwaliteit
Vrienden die op bezoek komen, waren in eerste instantie niet dolenthousiast over de hagedissen, maar inmiddels worden ze als eerste begroet en soms zelfs vastgehouden. Frank: "Ik heb veel zin in de lange avonden borrelen en spelletjes spelen in mijn nieuwe huis. Omdat ik geen oneindig budget heb, moest ik keuzes maken qua inrichting. Samen koken en lang tafelen doen we met de vriendengroep graag en daarom wilde ik op de keuken en de eettafel met stoelen geen concessies doen, die moesten van topkwaliteit zijn. Er werkt een bekende van mij bij Lubbers Wonen & Slapen, dus dat was de eerste logische winkel om naartoe te gaan. Daar ben ik direct goed geslaagd!"