Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand december 2022

Peter en Jolanda uit Heemskerk

Peter en Jolanda

Al sinds 1986 wonen Peter en Jolanda in hun huis dichtbij Park Assumburg. Ze waren de eerste bewoners en na meerdere grote, maar ook kleine, aanpassingen peinzen ze er niet over om te verhuizen.

Opgelucht
Toen het met de heup van Peter echter steeds slechter ging, moesten ze toch noodgedwongen om zich heen gaan kijken. Peter: "Het was absoluut niet mogelijk geweest om de trap op en af te blijven lopen met mijn oude heup. We zijn toen om ons heen gaan kijken naar appartementen, ook omdat de orthopeed mij in eerste instantie te jong achtte voor een heupoperatie. Na een beetje pushen en vele pijnlijke maanden verder, ging hij toch overstag."

Interieurstyling
De operatie kwam als een zegen en de verhuisplannen naar een appartement werden in de prullenbak gegooid. Het huis kreeg een vloer mét vloerverwarming, gestuukte muren, een nieuwe keuken, de uitbouw een nieuw kozijn en Jolanda kon haar hart weer ophalen bij het opnieuw inrichten van de woonkamer. "Ik vind het ontzettend leuk om met de styling van ons huis bezig te zijn. Door onder andere Pinterest word ik enorm geïnspireerd. Bij Lubbers zijn we al tientallen jaren klant, het is een vertrouwde winkel waar we graag even naar binnenlopen. Vrienden zeggen wel eens dat het huis iedere keer weer anders is als ze op visite komen!", lacht Jolanda. Heeft de vrouw des huizes een nieuw idee voor in huis, dan kan Peter dat meestal wel realiseren. Voor het maken van een wandpaneel voor decoratie of een schouw met ingebouwde elektrische kachel draait hij zijn hand niet om. "Nu ik drie dagen in de week werk ter afbouw naar mijn pensioen, ga ik graag in en om het huis aan de gang met klusjes", aldus Peter.

Nieuwe uitdaging
Jolanda is sinds vorige maand op zoek naar een nieuwe uitdagende baan. Ze vertelt: "De organisatie waar ik werkte moest flink inkrimpen in het personeelsbestand, dus op dit moment ben ik thuis. We hebben drie kleinkinderen en met veel plezier pas ik 1 of 2 dagen in de week op." Sowieso is Jolanda niet het type om niets te doen. Zo is ze onlangs begonnen met het haken van knuffels, wandelt ze wekelijks in de duinen of op het strand en besteedt ze toch echt heel graag veel tijd aan interieurstyling. Wellicht een mooi moment om deze passie na te jagen?

Huisje op wielen
Daarnaast heeft het stel vorige winter een camper gekocht en zijn ze daar al veel mee op pad geweest in Nederland. Fietsen achterop en gaan. Zo zijn ze afgelopen jaar al in Limburg, Brabant en Gelderland geweest. Ook is Peter samen met hun zoon een weekend weggeweest met het rijdende huisje. "We stonden op een boerencamping, zijn naar de plaatselijke kroeg geweest en hebben een oldtimershow bezocht. Dat was ontzettend leuk om te doen en eigenlijk iets dat we jaarlijks moeten herhalen."