Wij zijn 2e Pinksterdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand mei 2022

Karin en Siem uit Uitgeest

Karin en Siem

Het is een gezellige boel bij Karin en Siem thuis. Samen hebben ze drie zoons; Stan (10 jaar), Mik (9 jaar) en Bram (7 jaar). Of de foto voor het krantje snel gemaakt kan worden, want er moet buiten gespeeld worden. En geef ze eens ongelijk. In de gemoedelijke woonwijk in Uitgeest hebben de jongens daar alle ruimte voor.

Al 15 jaar wonen Karin en Siem in een groene wijk van Uitgeest. Karin komt oorspronkelijk uit Heemskerk en Siem uit Akersloot. Het was in eerste instantie de wens van Siem om in Akersloot te blijven en naar een nieuw huis te kijken. Karin was iets minder enthousiast over dit idee vanwege de beperkte ov-regeling destijds, maar ging toch mee in de zoektocht naar een mooie woning in het dorp. Toen het ideale huis niet gevonden werd en ze een nieuwbouwproject in Uitgeest tegenkwamen, besloten ze zich daarvoor in te schrijven.

Verhuizen of verbouwen
Karin: "Het is een ontzettend fijne wijk om te wonen. Enige tijd geleden hebben we een beetje rondgekeken naar een nieuw huis in dezelfde buurt, maar we blijven toch hier wonen en gaan het behoorlijk verbouwen." Dat is met een aannemer als man zo geregeld, zou je denken. Ze vervolgt: "Siem heeft het ontzettend druk met leuke klussen, dus dan is het makkelijk om de eigen verbouwing steeds uit te stellen. Daarom hebben we nu ook een duidelijke deadline gesteld: in september komt de nieuwe keuken, dus dan moet het wel gaan gebeuren." De nieuwe meubels staan er al, uitgezocht bij Lubbers.

Voetbalfanaten
Al 22 jaar werkt Karin als kapster in Beverwijk. Ze begon daar als stagiaire en is daar nooit meer weggegaan. Karin: "Het is een gezellig team waar ik werk en sommige klanten ken ik al letterlijk mijn halve leven. Het is leuk dat je mensen door de jaren heen echt leert kennen en een beetje weet wat er bij iedereen speelt." Ze werkt 2 dagen in de week zodat ze daarnaast het huishouden en de jongens in goede banen kan leiden. Naast school zijn Mik, Bram en Stan namelijk veel aan het voetballen, echte fanaten zijn het. Zo hebben ze twee keer per week training en in het weekend wedstrijdspelen. Uiteraard allemaal op verschillende dagen en tijden. Ze vertelt: "Het is veel heen en weer rijden, maar ze vinden het fantastisch. Zelfs buiten de trainingen en de wedstrijden om zijn ze op de vrije momenten nóg aan het voetballen met kinderen uit de buurt."

Een actieve vakantie dit jaar
Het was voor die jongens daarom ook een enorme verrassing toen ze vorig jaar een voetbalwedstrijd in Barcelona konden bijwonen in Camp Nou. "Geen Messi, maar het zien van een wedstrijd in dit stadium was al een belevenis op zich, dus ook zonder deze sterspeler hebben ze enorm genoten!", aldus Karin. Voor dit jaar gaat de vakantie naar Oostenrijk. Het ene jaar kiest Siem - vaak een wat actievere vakantie - en het jaar daarop is het de beurt aan Karin. Dan gaat ze het liefst naar een warm land als Spanje, ergens langs de kust.

Wij wensen Karin, Siem en de jongens alvast een fijne vakantie toe en een prachtig nieuw huis na de verbouwing!