Wij zijn 2e Paasdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand december 2021

Ellen en Jan uit Heemskerk

Ellen en Jan

Het is aftellen voor unitmanager Ellen en mengmeester Jan Maussen uit Heemskerk. Vanaf maart 2022 gaan ze allebei met vervroegd pensioen. Bang dat ze zich gaan vervelen, zijn ze niet. Dit echtpaar heeft namelijk genoeg hobby’s en zit vol plannen. Maar het fijnste vooruitzicht van het pensioen is vooral om even helemaal niks te moeten.

Al 28 jaar wonen Ellen en Jan in hetzelfde huis. Ze waren de eerste bewoners en hun kinderen Paul en Annemarie zijn er opgegroeid. Ellen: "Nu de kinderen uitgevlogen zijn, vind ik het huis met vier slaapkamers eigenlijk een beetje te groot voor ons. Dus verkopen en een appartement huren behoorde zeker tot mijn opties. Jan dacht daar echter anders over, die wilde hier graag blijven." Ook Ellen is inmiddels van gedachten veranderd nu dochter Annemarie drie huizen verderop woont met hun eerste kleinkind. Zes maanden geleden zijn zij de trotse opa en oma van Giulia geworden. Ellen: "Geen haar op mijn hoofd die er nog aan denkt om te verhuizen! Het is pure rijkdom om zo dicht bij je dochter en kleindochter te wonen."

Een hit scoren
De lege kamers hebben inmiddels een nieuwe invulling gekregen. Zo is Jan fervent drummer en neemt het drumstel behoorlijk wat ruimte in beslag. Een elektrisch drumstel, dus de goede band met de buren staat niet onder hoogspanning. Dat Jan drumt is eigenlijk vanuit puur toeval gegroeid. Jaren geleden heeft hij met een vriendengroep de popcursus ‘Ook al speel je geen noot, geen nood!’ gevolgd. Een cursus waarbij iedereen achter een instrument werd gezet en de groep aan de slag ging met het creëren van een hit. Je raadt het al; Jan werd achter het drumstel gezet. "Het drummen ging me een stuk beter af dan het jaar daarop. Toen vormde ik een zangduo…", lacht Jan.

Een soort flashmob
Het blijkt een muzikaal stel te zijn. Ellen is namelijk al jaren verbonden aan het popkoor ‘Surprising’ in Uitgeest. Met heel veel plezier en met zo’n 80 anderen oefenen ze wekelijks de grootste hits en geven ze regelmatig concerten. "Een paar weken geleden zijn we met het hele koor een weekend weggeweest waarbij we zelfs spontaan hebben gezongen op De Markt in Antwerpen. Binnen no time hadden we een groot publiek om ons heen verzameld. Dat was heel erg leuk!" aldus Ellen.

Huis updaten
Nu het plan ‘verhuizen’ in de prullenbak ligt, was het wel tijd voor een update in huis. Ze hadden alleen geen idee waar ze moesten beginnen. Een lekkage in huis gaf de doorslag; er kwam een nieuwe vloer. Dit leverde echter een behoorlijk ongezellig huis op, het meubilair paste niet bij de nieuwe vloer. Met de buurvrouw, werkzaam bij Lubbers, werd een nieuw plan gemaakt voor de inrichting. Staaltjes van de vloer werden naar de winkel meegenomen en al snel werd de keuze gemaakt. Ellen: "Met de nieuwe tafel, de luxe eettafelstoelen, het tv-dressoir én de nieuwe salontafeltjes, voelt het weer als een warm en gezellig huis waar we nog heel lang van gaan genieten."

Ellen en Jan, we wensen jullie een prachtig pensioen!