Eerstvolgende koopzondag: 25 juni a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juli 2022

Huub en Annamarie uit Beverwijk

Huub en Annamarie

Ze hebben de groei van de Broekpolder vanaf het begin meegemaakt als een van de eerste bewoners van de destijds nieuwe wijk. Inmiddels wonen Huub, Annamarie en hun kinderen Dany, Romy en Amber alweer ruim twintig jaar in dit gedeelte van Beverwijk.

"Toen wij hier net kwamen wonen, was er nog niks, het waren enkel een paar straten met overal bouwketens. Ik zie mezelf nog gaan, met drie kleine kinderen over al die bouwplaten en door de blubber richting de auto. 'Wat doe ik hier?!' heb ik me toen wel regelmatig afgevraagd", lacht Annamarie. "Het is nu gelukkig een mooi geheel geworden, met winkels, scholen en mooie natuur om te wandelen. We zien regelmatig fazanten, konijnen en zelfs vossen rondom ons huis!"

Hart voor de zorg
De kinderen zijn inmiddels geen kleintjes meer. Zoon Dani is 23 jaar en studeert fysiotherapie, de dochters Romy en Amber – een eeneiige tweeling – zijn 21 en zitten ook allebei in de zorg. Romy studeert voor verpleegkundige en Amber is afgestudeerd Verzorgende IG en gaat nu door met de opleiding Kraamhulp. Terwijl de kinderen niet opgegroeid zijn in een gezin waarbij een ouder in de zorg werkt, is het wel duidelijk dat het 'zorg-gen' erin zit. Moeder Annamarie: "Ook ik wilde vroeger altijd al de zorg in, maar toen ik als bijbaantje in de horeca terechtkwam, vond ik dat zo ontzettend leuk dat ik voor de Horeca Vakschool koos." Toch bleef de zorg altijd door haar hoofd gaan en heeft ze de horeca na 35 jaar gedag gezegd om alsnog haar passie te volgen. "Eigenlijk heb ik nu de perfecte combinatie tussen horeca en zorg, want ik werk in de huiskamer van een woonzorgcentrum."

Passie voor wijn
Ook Huub begon zijn carrière in de horeca. Tijdens een bijbaantje bij Buitenplaats Beeckestijn is zijn passie voor wijn ontstaan. "In de weekenden organiseerden we met de medewerkers vaak een wijnproeverij waarbij de ober, ook sommelier, de mooiste verhalen kon vertellen over de wijnen, de herkomst en de wijnhuizen. Doordat er zo beeldend werd gesproken over een wijn, ging er bij mij een vlammetje branden dat nooit meer gedoofd is." Inmiddels runt hij al ruim twintig jaar samen met zijn zakenpartner de succesvolle 'Slijterij Meerwijck' in Beverwijk.

Rust en quality time
In hun spaarzame vrije tijd wandelen ze graag met de honden. "Veel mensen weten het niet, maar er ligt een mooi natuurgebied rondom de Broekpolder waar ook regelmatig kleine evenementjes worden gehouden", aldus Huub. "Naast het drukke werk- en gezinsleven proberen we om niet al teveel te plannen. Het is heerlijk om gewoon thuis te zijn en tot rust te komen." Onlangs hebben ze veel in en rondom het huis een upgrade gegeven. De tuin werd opnieuw aangelegd en de gehele benedenverdieping kreeg een nieuwe look & feel. De muren werden gestuct, er kwam een nieuwe keuken en alle meubels werden vervangen. "We zeggen weleens gekscherend tegen elkaar 'Lubbers eruit, huis leeg', want de gehele inrichting komt daar vandaan!" lacht Huub.