Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand april 2022

Erna uit Castricum

Erna

Een prachtige reis heeft Erna net achter de rug. Ze bezocht haar neefje in Zuid-Afrika die jaren geleden naar dit indrukwekkende land verhuisde om op een boerderij met wilde dieren te werken. Ruim twee weken lang werd Erna samen met haar schoonzus op sleeptouw genomen om de mooiste plekken te bezoeken.

Met een passie voor fotografie is een land als Zuid-Afrika natuurlijk een feest. "De wilde dieren, de natuur, de vergezichten, het was een lust voor het oog. Het volgende bezoekje aan dit land, ga ik zeker langer!", lacht Erna.

Wedstrijden
Niet alleen fotograferen is een hobby van haar, ze speelt ook al ruim 50 jaar bij de muziekvereniging Emergo in Castricum bij de fanfare. Erna: "Niet de optocht die veel mensen voor ogen hebben bij het woord ‘fanfare’, marcherend door de straat, maar een echt concertorkest." Het orkest, bestaande uit zo’n 60 muzikanten, speelt concerten en doet ook mee aan wedstrijden. Zo hebben ze eerder meegedaan aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Ze vervolgt: "Het samen musiceren is prachtig om te doen. We werken met z’n allen aan 1 doel, het neerzetten van een prachtig stuk. Ik zit al zo lang bij deze muziekvereniging, het voelt als een grote familie met leden van jong en oud."

Hechte band
Over familie gesproken: Erna heeft een hechte band met haar familie. Zo wandelt ze iedere week met haar twee zussen door Castricum of Heemskerk. Niet zelden lopen ze dan door het centrum van Heemskerk waarbij er regelmatig wordt gezegd ‘Laten we ook even bij Lubbers kijken’. In haar huis in Castricum komen behoorlijk wat meubels bij Lubbers vandaan; een kast, tv-meubel, salontafel en haar bed in ieder geval. "De hele familie wordt hier altijd zo fijn geholpen. Hebben we een meubelstuk nodig, dan is Lubbers vaste prik."

Makkelijke piste
Met haar broer en zijn gezin ging Erna jarenlang mee op wintersport. "Al sinds de vier kinderen van mijn broer klein zijn, ga ik met ze mee op wintersport. Ik heb zoveel fantastische herinneringen om samen met die kleintjes van de makkelijke pistes af te gaan. De oudste is inmiddels 26 jaar, dus ze hebben nu geen hulp meer nodig!", lacht Erna. Ook voor dit jaar staat wintersporten in de agenda, dit keer met een collega die inmiddels een goede vriendin is geworden.

Dankbaar werk
Erna heeft altijd in de zorg gewerkt. Waar ze vroeger graag als verpleegkundige voor de kinderen op de school van Heliomare werkte, werkt ze nu voor dezelfde werkgever op diverse afdelingen voor volwassenen. Zo ondersteunt ze artsen op de polikliniek en werkt ze in de kliniek voor het onderzoek naar slaapapneu. Erna: "Het is dankbaar werk om voor mensen te zorgen en ze te helpen bij hun ontwikkeling en hun herstel."