Wij zijn maandag 27 december geopend van 12:00 tot 17:00 uur
KOM GEZELLIG LANGS OF MAAK EEN AFSPRAAK (tijdelijk op donderdagavond gesloten)

Klant van de maand november 2021

Kees en Lidy uit Heemskerk

Kees en Lidy

Wonen op de plek waar je ook getrouwd bent, dat is best uniek. Daar stonden Lidy en Kees helemaal niet bij stil op de dag dat de eerste paal werd geslagen. Waar het nieuwe appartementengebouw nu staat, stond voorheen namelijk het gemeentehuis van Heemskerk. “En daarvoor nog het St. Jozef Ziekenhuis, waar ik ook eens gelegen heb!”, zegt Lidy. Een plek vol herinneringen en waar ze nu met veel plezier wonen.

Het appartement waar ze in wonen is nog hartstikke nieuw, in februari 2020 verhuisden ze hiernaartoe. “Precies voordat de wereld stil kwam te liggen door Corona”, aldus Kees. Veel van het oude meubilair werd naar de Kringloop, de voedselbank of het afvalbrengstation gebracht. Voor de nieuwe inrichting gingen ze weer naar Lubbers, net als tientallen jaren eerder. “Het lijkt een soort familietraditie, mijn ouders en nu onze eigen kinderen komen hier ook graag”, lacht Lidy.

Vrijdag de 13e
Kees heeft niet altijd in Heemskerk gewoond. Hij is geboren in Haarlem, dus een echte mug. Hij leerde Lidy kennen op het accountantskantoor waar ze allebei werkten. Hij als controller en zij als secretaresse. Op vrijdag de 13e kregen ze verkering en niet lang daarna besloten ze om te gaan samenwonen. Ondanks dat Lidy haar hele leven al in Heemskerk woonde, sprak Haarlem haar zeker aan. Helaas bleken – toen al – de huizenprijzen vele malen hoger te liggen dan de rest van de omgeving. In Heemskerk vonden ze uiteindelijk een mooi huis.

Vrijwilliger pur sang
Na de komst van hun twee kinderen Bart en Yolanda, besloot Lidy om ontslag te nemen zodat ze haar focus op het gezin kon richten. “Die luxe was er in die tijd nog, om volledig thuis te zijn om voor het gezin te zorgen”, zegt Lidy. Op de school van de kinderen konden ze altijd rekenen op haar hulp als voorleesmoeder, hulpmoeder, als vrijwilliger van Veilig Verkeer Nederland, enz. Ook nu de kinderen groot zijn en niet meer thuis wonen, zit Lidy niet stil. Zo helpt ze als vrijwilliger bij onder andere de voedselbank en bij de Laurentius en Mariakerk.

Met pensioen, maar niet klaar met werken
Kees is sinds 2 weken officieel met pensioen vanuit loondienst. Echter heeft hij als ZZP-er ook een eigen administratiekantoor, waar hij zo veel plezier en energie uit haalt dat hij daar voorlopig niet mee stopt. Tuurlijk gaat hij langzaam afbouwen, maar dan wel héél langzaam. Hij heeft zulke leuke klanten, dat hij die nog geen gedag wil zeggen. En omgekeerd lijkt hetzelfde. Kees wordt regelmatig meegevraagd naar alle festiviteiten van de opdrachtgevers.

Alles aan de kant
Ondanks de goed gevulde agenda’s van het echtpaar, zetten ze met heel veel liefde alles aan de kant voor hun kleindochter Yana. Acht maanden geleden werden ze voor het eerst opa en oma en oppassen blijkt toch wel de mooiste activiteit te zijn die er is. Apetrots zijn ze! Een vaste oppasdag hebben ze niet, maar ze springen graag wekelijks bij. Het liefst wandelen ze dan met de kinderwagen door het dorp. “We weten precies welke rondjes we moeten maken om alle bekenden tegen te komen zodat we met haar kunnen pronken!”, glunderen de grootouders.