Aanstaande zondag 30 januari zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand januari 2022

Michiel en Sylvia uit Heemskerk

Michiel en Sylvia

Gitarist in een band, zweefvliegen en de Nijmeegse Vierdaagse lopen, het zijn niet de meest alledaagse hobby’s. Naast hun banen - Michiel als Digitaal Fraude Onderzoeker en Sylvia als salarisadministrateur - en het gezinsleven met Ella (6 jaar) en Jake (1 jaar), is er niet altijd ruimte in de agenda te vinden om de hobby’s goed te kunnen uitoefenen. Michiel: "Dat is logisch en ook prima. Zodra de kinderen ouder zijn, dan komt er vanzelf weer meer tijd."

Al 27 jaar zit Michiel als gitarist in de rockband Blackthorn die hij samen met 4 andere vrienden heeft opgericht tijdens hun middelbareschooltijd. Wekelijks repeteren ze het zwaardere werk van de 90’s rock in het Muziekfort in Beverwijk. "Het is bijzonder dat we al zo lang trouw samenkomen. We zijn al meer dan ons halve leven samen, we zagen liefdes komen en gaan, gezinnen groeien, we delen echt lief en leed samen."

Weids uitzicht
Zo zag de rockband ook Sylvia in het leven van Michiel komen. Ze leerden elkaar kennen door een bijbaantje bij een meubeldiscounter en sindsdien zijn ze samen. Hun eerste huis stond op de Creutzberglaan in Beverwijk, maar na een aantal jaar was er behoefte aan meer vierkante meters. En die hebben ze nu zeker. Sinds 2009 wonen ze in een ruim huis in Heemskerk met een prachtig uitzicht op de weilanden en de waterberging, een bijzonder weidevogel-project van PWN.

Keuzestress
"Toen we hier kwamen wonen, vielen al onze oude meubels in het niet. We hielden naast de bank een enorm stuk wand over", aldus Sylvia. De nieuwe grote bank hebben ze onlangs besteld bij Lubbers. Het kiezen ervan was een beste uitdaging. "Heb je na het zien van tientallen modellen een geschikt model gevonden, krijg je natuurlijk ook een veelvoud aan stoffen en kleuren voor je neergelegd. Hadden we eindelijk het model mét stof én kleur gekozen, belde de winkel de volgende dag dat er een nieuwe bank binnen was gekomen die misschien nóg wel beter bij ons zou passen. Ze kregen gelijk, die bank vonden we inderdaad mooier. Konden we het traject weer doorlopen!" lacht ze.

Kilometers pakken
De hobby van haar muzikale man deelt ze niet, al komt Sylvia wel graag kijken naar optredens. Dochter Ella (6 jaar) daarentegen vindt muziek maken erg leuk. Sinds kort zit ze in Uitgeest met veel plezier op zangles. Op de vraag of ze later ook in de band van papa wil gaan zingen, heeft ze nog geen duidelijk antwoord. Wandelen met oma vindt ze ook heel leuk. "En dat komt goed uit, want dan kan je zodra je 12 jaar bent met mama mee naar de Nijmeegse Vierdaagse", zegt Sylvia tegen haar dochter. Ze vervolgt: "Voordat we Ella en Jake kregen, heb ik samen met mijn vader en moeder een paar keer meegedaan met de Nijmeegse Vierdaagse. Ontzettend leuk om te doen, maar het vele wandelen en trainen voorafgaand aan de loop, is nu lastiger in te plannen met zo’n jong gezin. Maar dat gaat echt wel weer komen!"

Michiel, Sylvia, Ella en Jake, we wensen jullie een prachtig 2022!