Eerstvolgende koopzondag: 10 oktober a.s. van 12:00 tot 17:00 uur
KOM GEZELLIG LANGS OF MAAK EEN AFSPRAAK!

Klant van de maand september 2021

Michel en Linda uit Uitgeest

Michel en Linda

Dankbaar dat hulpjuf oma er was in chaotische tijden van leren en werken

Gelukkig kan het normale leven weer een beetje opstarten, maar het gezin van Michel en Linda heeft een aardig tandje bij moeten zetten de laatste anderhalf jaar. Samen met de drie kinderen, Finn, Tygo en Ilja, moesten ze het met z’n allen rooien in huis met thuisonderwijs en thuiswerken. Het vergde discipline en zorg om de kinderen hun taken te laten doen en op tijd achter de computer te zitten voor les op afstand. Gelukkig kon oma helpen met alle vragen die de kinderen hadden, omdat zij altijd juf is geweest. Dat ontlastten Michel en Linda enorm, zodat zij tijd hadden om hun eigen werk te doen.

Michel (48 jaar) is leraar in het laboratorium onderwijs op het Nova College in Beverwijk. Na een aantal jaren voor Unilever te hebben gewerkt, merkte hij dat hij meer invulling in zijn carrière wilde. Het zijn lange dagen met lesgeven, vergaderingen en administratie, maar hij zou niet anders meer willen. Hij leert zijn leerlingen chemische analysetechnieken, maar er is ook een grote vraag naar laboranten in de zaadveredeling, zoals ze in bloemen – en planten kwekerijen doen. Helaas zijn de open dagen – die normaal in januari plaatsvinden – niet doorgegaan en daardoor zijn er minder aanmeldingen voor de opleiding dan normaal. Michel vertelt dat het nog steeds mogelijk is voor nieuwe leerlingen om zich aan te melden voor deze interessante opleiding voor het nieuwe schooljaar.

Linda (42 jaar) pendelde normaal gesproken vier dagen in de week op en neer naar Den Haag waar zij werkt als HR controller bij het Ministerie van Financiën. Ze vond het heerlijk om even in de trein haar werk voor te bereiden; dat viel weg toen ze thuis moest gaan werken. Dat was even lastig in het begin, maar ze ziet er nu wel de voordelen van in, ze is meer in de gelegenheid om de kinderen te helpen. Ten tijde van dit interview was ze net voor de eerste keer weer eens naar haar werk geweest om haar collega’s te zien en te spreken. Ze verwacht wel dat ook bij het Ministerie het thuiswerken in de toekomst normaal gaat worden.

Dochter Ilja (9 jaar) zit bij ons aan tafel en vertelt honderduit over haar oudere broers, haar nieuwe liefde voor het turnen waar zij na de zomervakantie mee gaat starten in plaats van dans en haar allergrootste passie voor paarden, die zij deelt met haar moeder. Sterker nog, het is meer een familie-uitje van alle dames in de familie. Regelmatig gaat Linda namelijk met haar moeder, zus en nicht duinritten maken of het strand op om een stuk te galopperen. Ilja mag nu ook voor de eerste keer mee en dat vindt zij heel spannend en erg leuk.

Finn en Tygo vinden buitenspelen op deze mooie zomeravond veel leuker dan binnen aan tafel zitten, maar af en toe komen ze even binnen om hun neus te laten zien. Finn is 14 jaar en zit in de 2e klas van het VWO op het Felisenum in Velsen. Tygo is 10 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Wissel in Uitgeest. Helaas is hij de laatste tijd al 3 keer thuis geweest in verband met een positieve besmetting in de klas. De jongens hebben een gezamenlijke hobby, namelijk wakeboarden in het Lunapark in Heerhugowaard.

Bij het afscheid van deze gezellige familie vertelt Michel over de nieuwe bank die zij tijdens de lockdown hebben besteld op basis van een 3D tekening. Zodra het weer mocht zijn ze meteen even in de winkel langs geweest om toch even te proefzitten, waarna de bank snel geleverd kon worden. Ze zijn er erg blij mee. De nieuwe eettafel en stoelen zijn nog onderweg. Én leuk om nog even te vermelden dat dit al de tweede ronde meubels is die zij bij ons in de winkel hebben aangeschaft.

Wij wensen de familie veel woongenot en een ‘vrije’ zomer met alle leuke plannen die nog in het vooruitzicht liggen.