Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juli 2021

Joyce uit Heemskerk

Joyce

Op de koffie bij onze achterbuurvrouw

Joyce (67 jaar) woont nog niet zo heel lang bij ons in Heemskerk. In 2018 had ze niet kunnen bedenken dat er zoveel kon gebeuren in één week tijd.

Joyce heeft altijd met haar echtgenoot in Haarlem-Noord gewoond. Helaas is hij 8 jaar geleden overleden en bleef ze alleen met haar hond achter. Haar zoon en dochter hebben beiden een Heemskerkse partner gevonden en waren al helemaal met hun gezin gesetteld in ons mooie dorp.

Toen haar dochter haar belde dat er bij haar in de straat een huis in de verkoop was gegaan, dacht ze er eigenlijk niet zo over na, maar de nieuwsgierigheid overwon. ’s Avonds ging ze toch even op Funda kijken en ze werd steeds enthousiaster over het huis. De volgende dag was er al een open kijkdag gepland en ze ging meteen heen om eens te kijken. Ze had een leuk gesprek met de verkoopmakelaar en na wat heen en weer contact werd haar bod geaccepteerd. De verkoopmakelaar heeft ze meteen ingeschakeld om haar huis in Haarlem te verkopen en ook dat was binnen een week geregeld. Het was - op z’n minst gezegd - een wervelende periode. Na een paar maanden was het tijd voor de verhuizing naar Heemskerk.

Na bijna 40 jaar dienst bij de politie, eerst in Amsterdam, Zandvoort en uiteindelijk in Haarlem, is Joyce in mei 2019 met pensioen gegaan. Ze deed administratief, ondersteunend, werk op een recherche afdeling. Om dit te kunnen en mogen doen was zij BOA ( buitengewoon opsporingsambtenaar) met algemene bevoegdheid. Ze vertelt dat het vroeger echt heel interessant, uitdagend, werk was, maar de laatste jaren waren deze werkzaamheden grotendeels overgegaan naar de rechercheurs zelf. De sjeu was er toen wel een beetje vanaf.

Niet alleen Joyce heeft een rijk politieverleden. Haar vader werkte zijn hele leven, na de oorlog en 3 jaar dienstplicht in Indonesië, bij de Bereden afdeling van de politie Amsterdam.

Haar man werkte bij de Bereden afdeling te Haarlem, totdat deze afdeling werd opgeheven in verband met bezuinigingen. Hij ging terug naar de surveillance als brigadier en later werd hij inspecteur. Haar dochter werkt als rechercheur en haar schoonzoon is inspecteur in Amsterdam.

Alleen haar zoon en echtgenote volgde de traditie niet; hij heeft eigen transportbedrijf en zij werkt in de orthodontie.

Nu vult ze haar vrije tijd op met vrijwilligerswerk als gastvrouw bij de bloedbank en in het Rode Kruis ziekenhuis. Gelukkig gaat het goed met het aantal corona besmettingen, waardoor ze ook meer op andere afdelingen kan helpen, dat heeft ze tijdens de lockdowns erg gemist. Naast haar vrijwilligerswerk ziet ze haar 4 kleinkinderen – in de leeftijd van 12, 9, 6 en 2 jaar – veel; ook voor hen is het fijn dat oma zo dichtbij woont en komen ze vaak op bezoek.

Zo’n 5 jaar geleden besloot ze op een vakantiereis te gaan en heeft ze haar huidige vriend ontmoet. Helaas woont hij helemaal aan het andere kant van het land. Ieder weekend gaat of zij naar hem of hij naar Joyce. Nog een keer verhuizen ziet ze niet zitten. Ze heeft het erg naar haar zin in het levendige Heemskerk en zo vlakbij de kinderen en kleinkinderen, maar samen hebben ze wel een caravan gekocht waarmee ze eerdaags een paar weken lekker gaan kamperen.

Nu dat in februari haar hond is overleden besloot ze dat het tijd werd om een nieuw bankstel aan te schaffen, omdat ze toch geen nieuwe hond meer gaat nemen. Gelukkig kon ze een bankstel naar haar zin vinden bij de overbuurman en ondanks de kleine afstand, werd deze uiteraard netjes bij haar thuis bezorgd.