Aanstaande zondag 31 oktober zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur
KOM GEZELLIG LANGS OF MAAK EEN AFSPRAAK!

Klant van de maand oktober 2021

Ben en Elly uit Limmen

Ben en Elly

Sinds een jaar wonen Ben en Elly in een volledig verbouwd tuindershuisje in Limmen. Het is al het vierde onderkomen van dit mooie stel in de slechts 10 jaar dat ze samen zijn. Begonnen in Naarden en daarna Haarlem om vervolgens via Castricum in Limmen te belanden. En hier blijven ze, voorlopig dan. “De schilder ziet ons weer aankomen,” lacht Ben, “die heeft ieder huis tot nu toe gezien.”

Voor het gezellige tuindershuisje was veel animo toen het in 2019, net voor de huidige gekte, te koop kwam te staan. Door snel te handelen en ook een beetje mazzel, hebben ze het weten te bemachtigen. Nee, Ben – als geboren en getogen ‘Castricummer’ – zou nooit naar Limmen gaan. En toch woont hij hier nu heerlijk. Het enige dat het huisje nodig had, was een beetje liefde van de schilder. Dezelfde schilder die dus ook in Haarlem en Castricum de appartementen al onder handen had genomen. Die wacht rustig af wanneer ze weer gaan verhuizen. “Maar dat gaat echt niet gebeuren!” lacht het stel.

Real life showroom, maar dan thuis

Toen de verhuizing naar Limmen dichterbij kwam, hebben ze alle meubels via Marktplaats verkocht. Op de hoekbank van Lubbers na, die mocht mee. Voor de gehele nieuwe inrichting, van het bed tot aan alle kasten, stoelen en tafels, kwamen ze weer naar onze winkel. Toen alles eenmaal stond, bleek de hoekbank toch te groot…Wat voor bank moest hier dan komen te staan? Omdat Ben en Elly er niet uitkwamen, hebben ze ons opnieuw benaderd. Samen werden de mogelijkheden bekeken en kon het stel later in onze winkel de selectie bekijken die we voor hen hadden gemaakt. Er kwam een nieuwe bank, een relaxstoel en verschillende bijzettafeltjes in plaats van de hoekbank. “Het gehele huis is eigenlijk een prachtige real life showroom van Lubbers geworden. We vroegen ons al af wanneer wij ‘Klant van de maand’ zouden worden!” knipoogt Ben.

Vakanties ver weg en dichtbij

Ze genieten enorm van het huis, de onlangs vernieuwde tuin, de rust en vrijheid van Limmen. Toch kan het reislustige stel niet wachten om over een paar weken weer lekker naar het buitenland te gaan. Lanzarote staat voor de vierde keer op de planning, ze hebben hun hart eraan verloren. Toch een beetje makkelijker te bereizen dan alle andere landen die ze hebben bezocht. Van China en Zuid-Afrika tot Chili, Kenia en Namibië.

Vanwege de lange reistijd zien ze dat soort reizen niet snel meer gebeuren. Ze zoeken het nu graag dichter bij huis, zoals het Canarische eiland, maar ook binnen onze eigen landsgrens. Zo huren ze ieder jaar een strandhuisje in Wijk aan Zee. Wakker worden met het ruisen van de zee op de achtergrond en aan het einde van de dag alle strandgangers weer te zien vertrekken, heerlijk vinden ze het!

Geen trouwring, maar…

Het strand is sowieso een speciale plek voor ze, zo zijn ze er in 2015 zelfs getrouwd. Aan trouwringen doen ze niet, hun teken van verbintenis had een iets andere planning nodig. Zo lieten ze zes weken voor de ceremonie de naam van de ander op de pols tatoeëren. Niemand wist het, al riep het verband zo nu en dan wel wat vragen op bij vrienden en familie. Tijdens de ceremonie, na het ja-woord, werd het verband eraf gehaald en kwam de verrassing tevoorschijn!

Ben en Elly, bedankt voor het leuke gesprek. Met jullie enthousiaste verhalen hadden we eigenlijk onze hele folder wel kunnen vullen. Wij wensen jullie een heerlijke vakantie toe op Lanzarote en nog heel veel jaren woonplezier van jullie unieke tuindershuisje in Limmen.