Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand mei 2021

Mark en Corina uit Beverwijk

Mark en Corina

Lente in Beverwijk

Ja, de lente is nu echt begonnen. Je ziet overal de tulpen en narcissen uit de grond poppen, maar als je even buiten Beverwijk rijdt, dan is daar een explosie van lentegeluk te zien. De weilanden staan vol met mama schapen en hun zwart of witte lammetjes. Wat heerlijk als je daar in het groen kunt wonen en toch dicht bij de stad. Wij mogen voor een nieuwe ‘Klant van de Maand’ verslag even op bezoek bij het gezin van Mark en Corina voor een nadere kennismaking. Lezen jullie weer mee?

Mark (51 jaar) is werkzaam in het familiebedrijf als akkerbouwer. Hij teelt tarwe, suikerbieten, uien en aardappelen. In de schuur achter het huis scharrelen zijn kippenkuikens rond. Een groot deel van zijn teelt gaat naar de fabriek, zoals de aardappelen die naar de patatfabriek gaan. Een ander groot deel gebruikt hij als voer voor zijn kuikens. Hij vindt het heerlijk om in zijn vrije tijd te gaan fietsen of mountainbiken door de duinen.

Corina (48 jaar) is door haar werk als financieel medewerkster op dit moment door de coronacrisis aan huis gekluisterd. Normaal gesproken gaat zij met de fiets, scooter of trein drie maal in de week naar kantoor in Amsterdam en dat doet ze al 25 jaar. Ze kan niet wachten totdat het weer mogelijk is, want zij mist haar collega’s en het sociale contact wel erg.

Alle drie de dames zijn erg actief bij turnvereniging Swift in Assendelft. Corina gaat daar nog (als het weer kan) graag heen om de lessen aerobic/turnen te volgen. Na de warming-up door middel van aerobic worden de toestellen naar voren gehaald om de lenigheid te trainen.

Dochter Inge (18 jaar) is de oudste. Afgelopen jaar heeft zij haar VWO diploma gehaald en oh, wat heeft zij ook de eindejaarsfeesten en een ‘normale’ diploma uitreiking gemist. Helaas is het niet anders. Nu studeert zij aan het VU in Amsterdam ‘Gezondheid en Leven’. Zij onderzoekt wat ziektes doen in het lichaam op celniveau van een individu, maar ook wat voor gevolgen dat heeft op maatschappelijk niveau. Op dit moment speelt het onderzoek naar corona een grote rol in haar studie, maar er wordt uiteraard ook gekeken naar andere gezondheidsproblemen in de samenleving.

Sinds haar jonge jaren heeft Inge geturnd. Nu traint zij twee keer in de week de selectie van 6 t/m 14 jaar, waaronder haar eigen zusje, Marit.

Marit is 14 jaar en zij zit op het Vellesan College in IJmuiden. Ze mag de ene dag naar school, de andere dag krijgt zij thuis les. Ondanks die ene dag, vindt ze het helemaal niet leuk om weg te zijn bij haar vriendinnen. De afstand Beverwijk – IJmuiden legt zij per fiets af, maar als het slecht weer is, pakt ze lekker de elektrische fiets. Ze heeft nog gelijk ook!

Zoals jullie lezen, domineert corona niet alleen het normale leven, maar ook dit verhaal. De familie kan niet wachten om weer op vakantie te gaan (vooral wintersport in Sölden, Oostenrijk), uit eten te gaan, vrienden op te zoeken en een feestje te vieren. Het laatste feest was toen Mark 50 jaar werd in februari 2020; gelukkig kunnen ze daar nog wel met veel plezier op terugkijken. Voor nu zijn ze erg blij met hun nieuwe bank, fauteuil en de eettafel met eetstoelen.

Wij duimen voor de familie dat ze snel weer naar hun geliefde Oostenrijk kunnen gaan om lekker weer te skiën met het hele gezin en familie.