Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand februari 2022

Matthijs en Priscilla uit Heemskerk

Matthijs en Priscilla

Een nieuwe woonplaats, een nieuw huis én in maart ook voor het eerst papa en mama worden. Het zijn nogal wat grote levensveranderingen in slechts een paar maanden tijd voor Matthijs en Priscilla.

Het stel woonde tot eind 2021 nog in Zaandam in een tweekamerappartement. De zwangerschap was echter niet de eerste reden om de zoektocht naar een groter huis te starten. "We waren al sinds het voorjaar van vorig jaar op zoek. Corona heeft dit proces zeker bespoedigd omdat het thuiswerken nogal een uitdaging bleek in het appartement. We konden letterlijk alle telefoongesprekken van elkaar volgen, dus het was niet fijn werken." zegt Matthijs.

Zoekgebied
Keken ze in eerste instantie in en rondom Zaandam, werd dat gebied al snel uitgebreid met een paar kilometer. Priscilla: "We waren niet enorm aan Zaandam gebonden, al leerde ik wel net iedereen een beetje kennen. Ik kom oorspronkelijk uit Groningen en heb daarna in vele plaatsen gewoond. Toen we elkaar leerde kennen vier jaar geleden, woonde Matthijs al in Zaandam en ben ik bij hem ingetrokken."

Op de fiets naar werk
De belangrijkste eis was dat het huis niet in een drukke stad stond en dat Matthijs op de fiets naar zijn werk kon. Door weer en wind stapt hij namelijk graag op de fiets naar zijn werk in het Rijksmuseum, waar hij op de financiële afdeling werkt. "Al ruim 10 jaar werk ik hier met ontzettend veel plezier. Ik ben een mensenmens en daarom vind ik het thuiswerken niet altijd even ideaal. Een combinatie van thuiswerken en op kantoor werken zou fijn zijn in de toekomst, want ik vind het sparren met mijn collega’s in real life een stuk leuker", aldus Matthijs.

Creatieve baan
Priscilla kan als e-learning specialist bij KLM ook grotendeels vanuit huis werken. Met het ontwikkelen van cursussen zorgt zij ervoor dat het technisch personeel op de hoogte blijft van onder andere nieuwe wetgeving, aangepaste veiligheidseisen en dat de certificering geldig blijft. Zij vertelt: "Ik kan ontzettend veel creativiteit kwijt in mijn baan. Nieuw lesmateriaal mag ik in een zo prettig mogelijk jasje gieten. Gaan we het materiaal in een film verwerken? Spelenderwijs? Moet er getoetst worden? Samen met onderwijskundigen maken we er een leerzaam pakket van."

Met Google Maps Heemskerk ontdekken
Na 1,5 jaar zoeken zien ze een mooi huis op Funda staan in Broekpolder. Priscilla: "Het huis viel meteen op door de aparte voorgevel. De straat lijkt eigenlijk een beetje op een Amsterdams straatje, maar dan in een dorp!" Na het bezichtigen besluit het stel een bod te doen en 30 minuten later krijgen ze te horen dat zij zich de nieuwe eigenaren mogen noemen van dit huis. "Nu zijn we alles rustig aan het inrichten. Het is zo’n groot huis, onze oude meubels van het appartement vielen helemaal weg in de woonruimtes. Zo wilden we een bepaalde grote tafel waar veel mensen aan kunnen zitten. Bij Lubbers bleken ze deze te hebben, dus zijn we met Google Maps naar de winkel gereden. We moeten het dorp echt nog leren kennen!", lacht Matthijs.

Wij wensen Matthijs en Priscilla een mooie start als nieuwe inwoners van Heemskerk en als aanstaande ouders!