Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2022

Jeroen, Silvia en Sanne uit Heemskerk

Jeroen, Silvia en Sanne

Sanne heeft in haar ouders het beste van twee werelden getroffen. Gaat ze met haar moeder graag shoppen of naar de sauna, zoekt ze met haar vader liever de actie op zoals duiken.

In Egypte hebben vader en dochter hun duikbrevet gehaald en sindsdien proberen ze regelmatig een mooie duik te maken. Zo zijn ze al in Griekenland, Turkije en Italië geweest, hebben ze een zeekoe gespot in Egypte en bleek vooral Kreta enorm gevarieerd. Of Silvia het duiken ook eens heeft overwogen is ze heel stellig: "Nee, zeker niet! Zelfs snorkelen vind ik vreselijk. Ik ga graag met ze mee op de buitenlandse duiktripjes, maar ik lig toch echt liever op een strandbedje met een goed boek."

Smokkelaarsroute
Moeder en dochter proberen de man des huizes al enige tijd over te halen voor een mooie (duik-) vakantie in Aruba, maar meer dan 5 uur vliegen zit er voor Jeroen niet in. "Ik heb geen vliegangst, maar dat lange stilzitten is gewoon niks voor mij." Waar het gezin wel allemaal even enthousiast over kan praten is hiken. Zo hebben Silvia en Jeroen voor dit jaar 2 weken Málaga geboekt waar prachtige wandelroutes zijn. Al eerder zijn ze hier met Sanne geweest en hebben ze veel geluk gehad met het wandelen van de ‘Caminito del Rey’. Een mooie, maar ook enorm populaire oude smokkelaarsroute, waar je lang van tevoren voor moet reserveren.

Tijdelijk thuis
Ook Sanne heeft voor dit jaar wandelplannen met vriendinnen, maar dan moet ze wel de goedkeuring krijgen van haar fysio. Met een proeflesje boulderen is ze verkeerd terecht gekomen en loopt ze na een operatie op krukken. Dat is ook de reden dat ze nu tijdelijk weer even thuis is. "Harstikke gezellig!", zegt haar moeder. Normaal gesproken woont ze op de campus van Wageningen, waar ze de premaster biologie volgt. Sanne: "Welke kant ik precies op wil, weet ik nog niet. Wel vind ik de richting microbiologie en DNA enorm interessant."

Met de ambulance
Biologie is niet per se een vakgebied dat Sanne met de paplepel is ingegoten. Silvia heeft ruim 12 jaar bij een juwelier gewerkt, maar is na een middagje proefdraaien bij een groenteboer nooit meer weggegaan. "De hele dag door hebben we ontzettend veel aanloop van klanten, het is erg gezellige winkel." Jeroen heeft ruim 20 jaar bij Brandweer Kennemerland gewerkt. Zowel als vrijwilliger als dagdienstmedewerker. "Tijdens een dienst reed ik een paar keer met de ambulancedienst mee en dat vond ik wel erg gaaf. Toen daar een vacature vrijkwam, heb ik direct gesolliciteerd."

Zelfde buurt, ander huis
Inmiddels rijdt hij al 6 jaar bij de ambulancedienst van Haarlem. Dat verklaart ook direct de ambulance voor de deur van het huis. In het speelveld tegenover het huis speelde Jeroen vroeger al als klein kind, net als Sanne toen ze hier als gezin kwamen wonen. Niet dat Jeroen altijd in deze buurt is blijven wonen. Toen er echter 19 jaar geleden een huis te koop kwam in dezelfde straat als waar hij opgroeide, twijfelden ze geen moment. Veel van de inrichting komt bij Lubbers vandaan. Silvia: "We hebben vaak al een heel specifiek meubelstuk in gedachten en keer op keer blijkt Lubbers die te hebben!"