Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2022

Tanja en Jan uit Heemskerk

Tanja en Jan

Voor veel mensen in Heemskerk en omgeving zijn het bekende gezichten: ondernemers Tanja en Jan Meijer van Bakkerij Meijer aan de Gerrit van Assendelftstraat in het centrum van het dorp.

Ondernemers pur sang
De bevlogenheid straalt van het stel af. In 2001 namen zij de bakkerij van de ouders van Jan over om de zaak vervolgens stap voor stap naar het volgende niveau te tillen. Soms met wat kleine aanpassingen hier en daar, een andere keer met rigoureus sloop- en bouwwerk. Zo werd eerder al een muur weggehaald om de bakkerij bij de winkel te betrekken en toen het pand van de buurman vrijkwam, twijfelde het echtpaar niet lang. Jan: "Zo’n kans komt natuurlijk maar zelden voorbij. Omdat we al de ervaring hadden van broodjeszaak Meijer Patisserie (Janna & Jari) op een andere plek in het dorp, was het voor ons geen moeilijke keuze om dat concept bij de winkel te betrekken. Een stuk makkelijker dan het hebben van twee zaken op verschillende locaties!"

Bed & Breakfast
Inmiddels is Bakker Meijer een echte beleefwinkel geworden waar mensen niet alleen terecht kunnen voor brood en banket, maar ook kunnen plaatsnemen voor een kopje koffie. Naast de trouwe klanten die dagelijks of wekelijks komen, ontvangen ze tegenwoordig ook de gasten van hun onlangs geopende Bed & Breakfast ‘Slapen bij de bakker’. Maar liefst zes ruime kamers hebben zij gerealiseerd in een voormalig bankkantoor. Tanja: "Het was opnieuw een enorme kans toen we te horen kregen dat dit pand leeg kwam te staan. We zijn meteen gaan brainstormen wat we hier konden realiseren. Een werkruimte? Een ijszaak? Een chocolatier? Het is uiteindelijk een langgekoesterde droom geworden!

Vrije tijd
Het zijn lange dagen die Tanja en Jan maken, maar stilzitten is dan ook niks voor hen. Ze zijn graag bezig. Is het niet met de winkel of de B&B, dan is het wel met hun kinderen Janna (13 jaar) en Jari (11 jaar) waar ze graag mee op pad gaan. Binnenkort staat skydiven met de kinderen in de agenda, niet vanuit een vliegtuig maar bij een indoor skydive centrum. Jan: "De kinderen hebben hun vaste sportclubjes zoals dansen en Krav Maga, maar het is ook leuk om soms iets totaal anders met ze te doen." Tanja vult aan: "Daarnaast gaan Jan en ik ook samen regelmatig op pad. We gaan graag naar concerten van bijvoorbeeld Guns and Roses of naar festivals als Zwarte Cross en Loveland."

Vertrouwd team
Toch weet het stel ook wanneer het tijd is om wat rust te pakken. Samen spelletjes spelen met de kinderen of met z’n allen een film kijken op de nieuwe hoekbank die ze bij Lubbers kochten. Ook is Jan onlangs gestopt met voetbal spelen na 45 jaar en zijn ze deze zomer naar Kreta geweest met het gezin. Tanja: "We hebben een heel goed team in de zaak waar we op kunnen bouwen. Tuurlijk zijn we bereikbaar tijdens vakanties, maar we kunnen in alle rust en vertrouwen genieten van onze vakanties."