Wij zijn 2e Paasdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand januari 2023

Thea uit Heerhugowaard

Thea

Sinds een half jaar is Thea met pensioen. Alhoewel, niet volledig met pensioen, want vanwege de enorme drukte bij haar voormalige werkgever, staat ze nog steeds regelmatig in de schoenenwinkel en dat doet ze met veel plezier.

Ruim 40 jaar ervaring heeft ze in diverse schoenenwinkels. Toen ze samen met haar man van Wijk aan Zee naar Heerhugowaard verhuisde ruim 44 jaar geleden, bleek het openbaar vervoer naar haar baan bij een snoepwinkel in Heemskerk niet erg gunstig. "Ik zou bijna 1,5 uur bezig zijn om van A naar B te komen en aan het einde van de dag weer. Dat was voor mij geen optie, dus ben ik in de buurt naar een nieuwe baan gaan zoeken. Dat ging 40 jaar geleden nog gewoon via de krantenadvertenties!", aldus Thea.

Werken in de avonduren
Ondanks dat ze nog geen ervaring had in de schoenenbranche, werd ze als verkoopster aangenomen en kon ze een week later beginnen. Toen haar dochters Daisy en Yvette werden geboren, is Thea een korte periode gestopt met werken om vervolgens – toen de kinderen nog klein waren – gestart met schoonmaken bij de gemeente. Thea: "Dat was ideaal want het schoonmaken gebeurde in de avond. Dus zodra mijn man thuiskwam van zijn werk, werkte ik twee uurtjes en zorgde hij voor het avondprogramma met de kinderen." Na bijna zes jaar bij de gemeente besloot ze om weer een baan aan te nemen bij een schoenenwinkel en werkte ze, als de kinderen op school zaten, eerst als assistent en daarna als filiaalmanager.

Groene vingers
Inmiddels wonen de kinderen niet meer thuis maar gelukkig nog wel redelijk in de buurt. Thea is na 44 jaar nog steeds erg blij met het huis waar ze in woont. Thea: "De hele wijk heb ik zien opkomen. We hebben zeker 1,5 jaar in een bouwput gewoond." Tien jaar geleden kwam haar man te overlijden, maar verhuizen naar een appartement is voor haar geen optie. Ze vervolgt: "Ik heb wel even gedacht om kleiner te gaan wonen nu ik alleen ben, maar met de huidige prijzen ga ik er enkel op achteruit in plaats van op vooruit. Daarnaast geniet ik ontzettend tuinieren en haal ik daar veel ontspanning uit."

Zelf klussen
In plaats van verhuizen, is ze het huis continu een beetje mooier aan het maken. Zo ligt er een nieuwe vloer, is er vloerisolatie aangebracht, nieuwe kozijnen geplaatst en is alles opnieuw geschilderd. Veel hiervan doet ze zelf nu ze met pensioen is. "Mijn dochter heeft een Stijl- & Designopleiding gedaan, dus ik vraag haar regelmatig om raad. Ook met het uitzoeken van het meubilair heeft zij geholpen. Zo hebben we samen bijna al mijn meubels bij Lubbers gekocht. Via mijn zussen, die allebei in Heemskerk wonen, ben ik bij Lubbers terecht gekomen. Ik hou niet van die enorme woonhallen en hier is er altijd alle aandacht voor de klant."