Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2023

Simone en Ton uit Heemskerk

Simone en Ton

Voor zowel Simone als voor Ton staat het pensioen voor de deur. Met vervroegd pensioen welteverstaan. "We hebben allebei een ontzettend leuke carrière in het onderwijs gehad, maar er zijn ook nog veel andere leuke dingen om te doen", aldus Simone.

Heemskerk of Den Bosch
Simone en Ton kennen elkaar vanuit de turnwereld waar ze op hoog niveau geturnd hebben. Ton woonde in Heemskerk en Simone in Den Bosch. Met allebei een fulltimebaan, 4 à 5 keer per week trainen en in de weekenden wedstrijden, zagen ze elkaar niet erg veel. Dus toen samenwonen ter sprake kwam, hing de overstap naar Heemskerk of Den Bosch af van een baan. Kon Ton een leuke baan in Den Bosch vinden, kwam hij haar kant op. Had Simone eerder een aantrekkelijk aanbod ontvangen, dan zou zij richting Heemskerk komen. Simone zegt lachend: "Nog altijd vraag ik me af of Ton wel zo actief bezig was met solliciteren. Hij komt uit een gezin met 10 kinderen en zij stonden niet echt te springen op zijn verhuizing naar Den Bosch. Het werd dus Heemskerk toen ik een leuke baan vond op een atheneum en gymnasium school in Amsterdam."

Kers op de taart
In het onderwijs zagen ze twee passies samenkomen, namelijk sporten en lesgeven. Ton: "Al zolang ik me kan herinneren heb ik leerlingen begeleid, zo heb ik Frank van Lubbers Wonen & Slapen vroeger nog turntraining gegeven! Altijd leuk om dan bij hem in de winkel te komen of als hij hier een meubelstuk, zoals onze nieuwe tafel, komt afleveren." Turnen doet het stel niet meer, maar lesgeven in het onderwijs hebben ze met veel plezier gedaan. Simone in de middenbouw als decaan en docente lichamelijke opvoeding en Ton eerst als leraar op de basisschool om vervolgens de stap te maken naar leraar op de sportacademie. Bij Ton zijn de werkzaamheden inmiddels helemaal overgedragen, bij Simone kwam het handiger uit om nog een paar maandjes langer te blijven. Simone: "Ik heb altijd met ontzettend veel plezier op dezelfde school in Amsterdam gewerkt. En als kers op de taart is mijn laatste week op school de studieweek naar Griekenland, dat is toch een prachtig afscheid?"

Alle tijd
Het wensenlijstje voor na het pensioen is inmiddels mooi gevuld. Italiaans leren? Misschien kunstgeschiedenis studeren? Het gaat sowieso veel reizen worden, want avontuurlijk zijn ze altijd al geweest. Simone: "Zelfs met onze drie dochters maakten we tijdens de vakanties trektochten van berghut naar berghut, hoe jong ze ook waren. De tweeling op onze rug en de oudste aan zo’n lijntje, geweldig!" Ton vult aan: "In september zou ik voor een maand lang mountainbiken en hiken in Nepal met een vriend, maar die reis werd helaas 4 weken voor vertrek gecanceld door de reisorganisatie. Maar wat niet is, gaat zeker nog komen. Nu focussen we ons samen op onze reis naar Australië en Nieuw-Zeeland begin volgend jaar."