Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juli 2023

Miranda en Hans uit Beverwijk

Miranda en Hans

Al sinds 1989 wonen Miranda en Hans op de Creutzberglaan, een straat waar zij nooit wilden wonen. Althans, dat dacht Miranda tenminste toen ze hier als puber een verzorgpony had. Veel te ver uit de wijk, altijd wind tegen en redelijk afgelegen. Toch wonen ze hier al ruim 34 jaar met veel plezier.

Miranda vertelt: "Toen dit huis te koop kwam, was ik niet direct enthousiast. Onder het mom ‘kijken kan altijd’ hebben we een bezichtiging ingepland. Het was vreselijk oud, had amper een keuken en slechts één groepenkast. Vooral Hans kon hier doorheen kijken en zag de prachtige kenmerken van het oude huis, zoals de schuifdeuren en het glas-in-lood. De omgeving is door de jaren heen sterk veranderd, maar de straat heeft nog steeds het dorpse karakter van toen. Iedereen zegt elkaar gedag!"

Van leidinggevende naar leraar
Elkaar gedag zeggen, gebeurt de laatste jaren niet enkel meer in het eigen buurtje. Sinds drie jaar zegt Hans overal waar hij komt, in Beverwijk en omstreken, gedag. Hij heeft zich namelijk om laten scholen naar leraar en staat dit jaar voor het eerst zelfstandig voor de klas. Hans: "Het leek me altijd al geweldig om voor de klas te staan. Maar ik was inmiddels eind 50, welke school zit er dan nog op je te wachten? Ik heb daarom contact gezocht met de schooldirecteur waar onze meiden op school hadden gezeten. Hij was zo enthousiast, dat de twijfel direct weg was. Door de pandemie kon ik met een goede vertrekregeling weg bij mijn oude werkgever en had ik zeeën van tijd om te studeren."

Schoolvakanties
Aan schoolvakanties waren ze al een hele tijd niet meer gebonden. Hun dochters, Ivanka en Marina, zijn inmiddels volwassen en het huis uit. Dat is nu na zijn carrièreswitch wel weer anders, maar dat heeft hij er graag voor over. Hans: "We hebben een bedrijfsbus omgebouwd naar camper en daar gaan we in de weekenden en de schoolvakanties graag mee op pad. We zijn gek op de Scandinavische landen. Hoog op ons verlanglijst staat de Noordkaap, maar ook Schotland, Ierland en Engeland. Nog zoveel moois te zien!"

Van hobby naar baan
Voor Miranda is het inplannen van tripjes en vakanties wat gemakkelijker als zelfstandig ondernemer. Wat ooit begonnen is met een paar uurtjes masseren naast haar baan bij een callcenter, heeft ze inmiddels haar eigen praktijk aan huis. Ze vertelt: "Het is heel dankbaar werk. Ik geef niet alleen ontspannende massages, maar ook behandelingen tegen bijvoorbeeld rugklachten, tennisarmen of wanneer klanten disbalans in hun leven ervaren. Als ze zich zichtbaar beter voelen na een paar behandelingen, dan weet je dat je belangrijk werk doet. Je helpt mensen en dat voelt goed."

Zowel de kleuren van haar massagepraktijk als van het huis zijn uitgezocht door een werknemer van Lubbers. Miranda: "Caroline werkte eerst voor Gerard Portegies en we waren destijds heel blij met haar advies. Toen een vriendin ons tipte om naar Lubbers te gaan voor meubels van hoge kwaliteit en we Caroline daar zagen, hebben we haar advies voor nieuw meubilair bijna blind gevolgd! Dat heeft prachtig uitgepakt."