Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juni 2023

Marcel en Corina uit Heemskerk

Marcel en Corina

Ondernemend, enthousiast en reislustig, ze zijn het allemaal. Met een mooie sportzaak in het centrum van Heemskerk, een reislustige zoon in Japan en een dochter die uitblinkt in iedere sport die ze doet, is het leven van Marcel, Corina, Thijs en Lianne zeker niet saai te noemen. Sterker nog, het gezin lijkt volop in het leven te staan, werken en studeren hard, maar weten ook hoe ze mooie momenten met elkaar kunnen sparen.

Marcel en Marcel
Verrassend genoeg komt de naam van de Heemskerkse sportwinkel, Marcel Sport, niet bij de vader van het gezin vandaan. Het toeval kan bijna niet groter, maar de ouders van Corina hebben de zaak naar haar broer vernoemd, juist, ook Marcel. Corina: "Mijn moeder maakt vaak de grap dat ik enkel met een Marcel mocht trouwen en ze daarom alle Marcels uit de buurt op een rijtje heeft gezet voor me. Mijn broer had geen interesse om de zaak over te nemen en ik was van jongs af aan al in de winkel te vinden."

Metaalbewerking of sport
Ook Marcel komt uit een ondernemende familie en had de kans om het familiebedrijf in metaalbewerking over te nemen. Maar twee verschillende zaken naast elkaar, zou betekenen dat ze elkaar niet veel konden zien. Omdat Corina geen ervaring had in de metaalbewerking besloot Marcel om de overstap naar Marcel Sport te maken. Inmiddels runnen ze al ruim 25 jaar met succes de winkel. "Het kan soms best uitdagend zijn door de toename van online concurrentie, maar we blijven ervoor zorgen dat ons assortiment aantrekkelijk blijft voor het winkelend publiek. Dat is ook exact te reden dat wij al onze aankopen bij mede-ondernemers blijven doen, het liefst natuurlijk in Heemskerk. Zo ook bij Lubbers Wonen & Slapen, waar veel van ons meubilair vandaan komt."

Reizen
Met veel passie runt het stel de zaak, maar ze weten ook goed wanneer het tijd is voor ontspanning. Ze maken graag mooie en verre reizen. Eind dit jaar staat een vakantie naar Thailand op de planning. Hun kinderen Thijs en Lianne sluiten graag aan bij dit soort exotische bestemmingen, want het ‘reisgen’ is duidelijk doorgegeven. Zoon Thijs verblijft op dit moment voor een maand in Japan en dochter Lianne ziet een tussenjaar reizen wel zitten. Ze volgt de studie Geneeskunde en heeft het eerste jaar bijna afgerond. Lianne: "Ik heb nog geen concreet plan, maar backpacken door Australië en Nieuw-Zeeland staat wel hoog op mijn lijstje. Misschien dat ik het vóór mijn coschappen kan doen!" Corina: "Het was bij haar altijd al duidelijk dat ze iets in de medische wereld moest gaan doen. Al op haar twaalfde toen ze met een blessure door turnen bij de fysiotherapeut kwam, vroeg ze hem het hemd van z’n lijf!"