Eerstvolgende koopzondag: 2 juni a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand september 2023

Daphne en Edwin uit Heemskerk

Daphne en Edwin

Tijdens de piek van de woningmarkt konden ze hét ideale huis niet vinden. Door het verruimen van het zoekgebied kwam er toen toch gelukkig een einde aan een maandenlange zoektocht. Het werd een huis dat al eventjes te koop stond en een rigoureuze verbouwing wel kon gebruiken. Met veel hulp van haar vader en zijn broers hebben Daphne en Edwin het redelijk gedateerde huis volledig omgetoverd naar een prachtig groot gezinshuis in Heemskerk.

Ze wonen er pas een paar maanden, maar alles staat al keurig op z'n plek en alle kamers zijn helemaal naar wens ingericht. "Tuurlijk zijn er nog de laatste puntjes op de i, zoals de kozijnen zwart verven, een nieuwe trap en de voor- en achtertuin aanleggen, maar dat komt op een later moment wel. We wonen nu absoluut heerlijk en zijn ook wel even klaar met verbouwen en opknappen", lacht Daphne.

Volgend jaar trouwen
Daphne en Edwin leerden elkaar ruim drie jaar geleden kennen toen ze gezamenlijke vrienden aan het helpen waren met een verhuizing. De vonk sloeg over en de eerste date vond plaats op het strand. "We gaan volgend jaar in diezelfde strandtent trouwen, maar dan nu met onze kinderen erbij. Heel bijzonder", zegt Daphne. Samen hebben ze dochtertjes Esmay (2 jaar) en Lizzy (7 maanden). Zoon Steyn (10 jaar) komt uit een vorige relatie van Daphne.

In kraamtijd verhuizen
Toen Lizzy nog maar een paar weekjes oud was, verhuisde het gezin van het dorp van Heemskerk naar de Broekpolder. Daphne: "In eerste instantie zocht ik niet in deze omgeving, ik ben opgegroeid in het dorp. Maar na maanden zoeken, overbieden, bezichtigen en inschrijven op nieuwe projecten waar we eigenlijk niet heel happy van werden, ben ik toch in dit gebied gaan zoeken. Alle wooneisen die we hadden, kwamen uiteindelijk in dit huis samen. Al moesten we wel goed door alle foto's heen kijken om de mogelijkheden van het huis te zien.

Geen hoge uurtarieven
Edwin zag direct de potentie van het huis indien ze klaar waren voor een behoorlijke verbouwing. Zowel aan de kant van Edwin als van Daphne zijn veel handige handen beschikbaar en verliep de planning zoals gehoopt, zonder wachtlijsten bij aannemers of hoge uurtarieven. ‘We hadden echt een topteam om ons heen! De verbouwing heeft slechts twee maanden geduurd, maar het was wel erg intensief met de bevalling van Lizzy, mijn herstel én de verhuizing tussendoor. Je bent continu bezig met keuzes maken. De meeste gelukkig heel leuk zoals de kleuren op de muren, het stylen van de kamertjes en het uitzoeken van meubilair dat we onder andere bij Lubbers hebben gedaan, maar het is nu weer tijd om leuke dingen te doen met het gezin!