Eerstvolgende koopzondag: 15 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juli 2024

André en Margit uit Heemskerk

André en Margit

Ruim 20 jaar geleden hebben ze elkaar op een camping leren kennen toen ze daar allebei werkten. Inmiddels hebben ze zelf een camping. André en Margit runnen in het Heemskerkse duin 'Klein Hemelrijk', een oase van rust met 50 kampeerplaatsen.

Sinds dit jaar hebben ze voor het eerst een fulltime hulp. Margit: "Dit geeft ons de mogelijkheid, de vrijheid, om er wat vaker samen op uit te gaan. Zo sporten we twee keer per week samen en kunnen we komende maand naar een concert. Normaal gesproken staan we er van april tot november alle dagen zelf voor."

Op vakantie in rustperiode
In de winter is de camping gesloten en hebben ze van november tot eind maart redelijk wat rust. Dan zijn ze voornamelijk bezig met de reserveringen van het volgende jaar en terreinonderhoud. Grote klussen zoals verbouwingen of groot onderhoud geven ze uit handen. In de winterperiode gaan ze graag samen op vakantie naar de Canarische eilanden. Margit: "We komen al jaren op dezelfde plekken en weten precies waar we lekker kunnen eten en waar we de mooiste wandelingen kunnen maken. Na het harde werken op de camping, is de vakantie echt om onze rust te pakken."

Dan maar zelf aan de slag
Dichtbij de camping staat hun huis, zodat ze altijd in de buurt zijn als er iets nodig is. Het huis was in een slechte staat toen ze er gingen wonen. Margit: "Het is een huis uit 1910 en bestond uit 13 kleine kamertjes. We zaten in de selectie van een woonprogramma op televisie, maar nadat we door de eerste ronde waren, hoorden we helaas niks meer. We zijn toen zelf aan de slag gegaan. Nieuwe indeling bepaald en in drie jaar tijd steeds weer een ander deel verbouwd. Het leuke is dat de kleur van het huis is bepaald door een oude kleur die we tegenkwamen onder vele lagen verf!"

Bank wordt tas
Ook de inrichting was aan een update toe. "We hadden een allegaartje van meubels, veel krijgertjes. Sommige meubelstukken uit een vorig leven, andere meubels van familie en/of vrienden. Zo aten we eigenlijk altijd op de bank, simpelweg omdat de eettafelstoelen vreselijk zaten. Ook van de bank kregen we op een gegeven moment rugpijn. Het mooie leer van de bank heb ik in grote stukken geknipt en aan een ambachtsvrouw gegeven die er mooie tassen van maakt en verkoopt, zo krijgt het een mooi tweede leven. Inmiddels hebben we een bank, stoelen en een eettafel van Lubbers en zitten we weer heerlijk met elkaar aan tafel te eten!", lacht Margit.