Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand december 2013

Kees en Gon uit Heemskerk

Kees en Gon

Het is even wennen in huize Van Heeringen. Kees (55) en Gon (50) zien hoe heel langzaam hun gezin wat verbrokkelt. Eerst met z’n zevenen in huis, nu nog maar met vijf. “Onze oudste dochter Lizette was al een jaartje of vijf het huis uit, maar sinds kort woont ook Denise op zichzelf. En dan valt er echt een gat”, vertelt Gon.

Komt omdat ze als gezin zo close zijn, stelt Kees. “We doen altijd alles met elkaar. Het mooiste zijn de kampeervakanties. Bos, strand, maakte niet uit. Met z’n allen in een grote tent en altijd plezier. Dat gevoel van familie, van een echt gezin, dat vinden we geweldig.”

Kees graaft even in z’n geheugen, diept een verhaal op dat hij kenmerkend vindt voor zijn gezin. “We kwamen met vier kinderen op een camping, waar bij aankomst de vrouw van een ouder stel heel moeilijk keek. ‘Dat doet maar’, riep ze, draaide zich om en weg was ze. Een week later kwam ze langs. Ze had er een hard hoofd in gehad, vertelde ze. Dacht dat met vier kinderen het gedaan was met haar vakantierust. Maar dat was honderd procent meegevallen. Ze complimenteerde ons zelfs met de opvoeding van de kinderen. Waar maak je dat nog mee?”

De kleine Aimée komt even een kijkje nemen. Met haar acht jaar is ze de jongste van het stel, naast de ook nog thuis wonende Marijn (22) en Gitte (15). “Aimée kijkt altijd even de kat uit de boom, maar als ze zich prettig voelt, is het altijd hartstikke gezellig”, vertelt Gon.

Kees en Gon schaften onlangs bij Lubbers Wonen & Slapen twee matrassen aan. Ze hadden al wat gevonden in de winkel in Heemskerk, maar wilde toch nog even verder kijken. Kees: “Bij andere zaken hadden we het vlot gezien. Snel terug naar Lubbers Wonen & Slapen.”
Dat was niet alleen omdat ze daar zo prettig werden geholpen en goed werden geadviseerd. Kees en Gon voelden ook sympathie voor de Heemskerkse ondernemers. “Mijn vader had vroeger zelf een eigen zaak”, vertelt Kees. “Ik heb daar veel geholpen, weet wat het is om zelf je hoofd boven water te moeten houden. Je werkt keihard voor je boterham en van alles wat je nog eens extra doet, kun je de hagelslag betalen. Daarom steunen wij liever een hardwerkende ondernemer.”

Maar voor Kees, die ooit nog werkte bij Spijker Kwasten maar sinds enkele jaren werkzaam is bij de Stichting Tabijn, en fulltime moeder Gon was dat niet de enige reden. “Het is ook een gevoel. Bij Lubbers Wonen & Slapen zijn ze erg klantvriendelijk. We werden goed geholpen, goed geïnformeerd en goed behandeld. Dan koop je iets en ben je zeker ook nog eens van plan terug te komen. Dat heet klantenbinding en dat snappen ze bij Lubbers Wonen & Slapen erg goed.”