Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand mei 2014

Marco en Debby uit Heemskerk

Marco en Debby

Drukte in huis bij Marco (46) en Debby (43). Niet heel vreemd, want alle drie de kinderen zijn thuis, zo vlak voor het eten. Sam (13) en Ties (11) hangen een beetje op de bank, terwijl de 4-jarige Noor de spelletjes op de telefoon al heeft ontdekt.

Dat hangen, dat doen de jongens Rozemeijer tegenwoordig gescheiden. Ieder op z’n ‘eigen’ bank. Wel zo handig. "Voorheen", vertelt Debby, "hingen we met z’n vijven voor de televisie op een tweeënhalf zits bank. Dat ging niet helemaal goed. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar iets anders."

Dat vonden ze bij Lubbers Wonen & Slapen. Een flinke bank, maar wel eentje die je zelf kunt inrichten. "Het zijn allemaal separate delen", verduidelijkt Marco. "Op die manier kunnen we er nog altijd één lange bank van maken, voor een film of verjaardag. Maar we kunnen hem ook zoals nu in twee delen neerzetten. Nu kunnen we echt riant alle vijf televisie kijken."

Maar wel met een klein nieuw probleem. Een luxe-probleem, stelt Sam vast. "We hebben strijd om het hoekje", zegt hij lachend. "Dat is het allerlekkerste plekje." Ties valt hem meteen bij. "Ja, da’s waar. Zit ik daar lekker in m’n eentje en is de rest van de bank helemaal vrij, dan willen ze ook uitgerekend daar zitten."

De bank is overigens niet het enige dat werd gekocht bij Lubbers Wonen & Slapen. "We hebben er ook een tafeltje vandaan, een poef, en een eetkamerstoel komt nog", vertelt Debby.

Die laatste komt in een ander deel van de kamer, want de woning in Heemskerk is enkele jaren terug drastisch aangepakt. Marco: "We hebben achter aangebouwd en daarna de hele indeling veranderd." Er staat nu een muur dwars in de kamer, waardoor echt een woonkeuken en een zitkamer zijn ontstaan. Echt lekker, vindt Marco. "We hebben zoveel leefruimte meer. Dat merk je pas echt als je bij voorbeeld bij buren bent." Debby is van oorsprong een Haarlemse, maar Marco is een echte Heemskerker. Ze leerden elkaar zo’n twintig jaar terug kennen op de kermis. Debby schiet in de lach. "Ik ging erheen met vriendinnen, maar wist ik veel hoe dat in het dorp ging. Kwam ik aan in mijn nette outfit. Maar zo kwam ik dus wel Marco tegen."

Inmiddels is ze natuurlijk helemaal gesetteld. Debby werkt als anasthesie- assistente in het Rode Kruis Ziekenhuis, en ook bij de daar gevestigde oogzorgkliniek Eyescan. "Heb ik het prima naar mijn zin." Marco is projectopzichter bij PréWonen in Velserbroek. "Daar heb ik grofweg het gebied van Broekpolder tot Bennebroek onder mijn hoede." Bij Lubbers Wonen & Slapen kwamen ze eigenlijk nog niet eerder, maar dat wordt vanaf nu anders. "We zijn er gaan kijken op aanraden van vrienden", zegt Debby, "omdat we maar niet de bank naar onze smaak konden vinden. Goede tip, want we waren amper binnen en we zagen ‘m gelijk." Sam en Ties kijken elkaar lachend aan. "Goede keuze, vinden wij ook."