Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand augustus 2014

Fred en Trudie uit Heemskerk

Fred en Trudie

Hoe mooi de meubels ook zijn bij Fred en Trudie, het eerste dat opvalt is absoluut het fantastische uitzicht vanuit hun woonkamer. In een heerlijke stoel kijk je moeiteloos naar Amsterdam en Haarlem, terwijl voor je gevoel de wereld van Heemskerk en Beverwijk aan je voeten ligt. Niet vreemd natuurlijk, als je vanaf de twaalfde verdieping van de flat in Broekpolder het Hollandse landschap aanschouwt.

"Prachtig hè", zegt Trudie, die inmiddels wel gewend is aan de bewonderende reacties van bezoek. Fred (57) en Trudie (55) wonen er eigenlijk nog niet eens zo lang. Nog geen twee jaar, vertelt Fred. En ook nog eens min of meer toevallig. "Dit is echt op ons pad gekomen. En onverwacht. Ik had de advertentie voor het appartement wel gezien, maar dacht ‘ik verscheur hem’. De tijd was nog niet rijp voor deze stap."

Maar Fred was te laat. Trudie had de advertentie ook gezien, en drong aan alleen even te gaan kijken. Het werd iets meer dan dat. Van kijken kwam uiteindelijk ook kopen. "Ik werk in de zorg", verklaart Trudie. "En ik weet een beetje hoe die er straks gaat uitzien. Dan kunnen we er beter voor zorgen dat we zo lang mogelijk thuis kunnen wonen. En dat gaat hier wel lukken."

Het stel heeft samen al wat omzwervingen gemaakt. Ze groeiden op in Den Helder, maar via Amsterdam, Alkmaar en Heerhugowaard belandden ze in Heemskerk. En dat is nu in alle opzichten ‘thuis’. "Dit is wel ons dorp geworden", bekend Fred. "De stap hierheen was moeilijk, maar nu voelen we ons echt ezels. De mensen hier zijn zo aardig, zo toegankelijk. Sta ja bij de supermarkt in de rij, beginnen ze gewoon een praatje. Vind ik nog steeds bijzonder."

In hun dorp ontdekten ze ook Lubbers Wonen & Slapen. En dat terwijl ze de meubels van hun keuze eigenlijk al elders hadden gezien. "Voor een goede prijs", zegt Fred, werkzaam in Utrecht bij de afdeling corporate communicatie van de NS. "Maar we zijn toch eens een praatje gaan maken. Lokale ondernemers hebben bij mij altijd een gunfactor, en zeker bij Lubbers Wonen & Slapen. We kwamen eruit en ik ben echt blij dat we de meubels daar hebben gekocht. Deskundige hulp en prima service."

Ze schaften een salontafel, kast en bed aan. "Van het een kwam het ander", stelt Trudie. "Want er moest ook nog een flinke tafel voor de eethoek komen. We hebben niet alleen kinderen, maar ook vier kleinkinderen, van wie er drie regelmatig komen logeren. Dan vinden we het geweldig als iedereen kan aanschuiven. Daarom moest er een tafel komen waaraan we met z’n tienen kunnen eten. Dat is prima gelukt, ben ik echt heel blij mee."

Terwijl ze dat zegt, zakt de zon langzaam achter de horizon en kleurt de hemel alle tinten rood en oranje. "Prachtig om dat vanuit je kamer te zien. Daar krijgen we geen genoeg van."