Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand februari 2015

Ray en Laura uit Beverwijk

Ray en Laura

De kleur komt je tegemoet als je de woning van Ray (43) en Laura (40) binnenkomt. De vrolijkheid spat er vanaf. "Dit zijn wij", zegt Ray onomwonden. "We zijn modern, houden van kleur in het leven en laten dat in veel dingen terugkomen."

Dat is duidelijk. Niet alleen door de bonte verzameling van eetstoelen die ze onlangs nog hebben aangeschaft bij Lubbers Wonen & Slapen. Maar vooral ook door de accessoires. "Daar hebben we er veel van. Vinden we echt heel leuk. Vazen, beelden; liefst allemaal kleurig." De vazen op tafel zijn een sprekend voorbeeld. "Maar ook die neushoorn. En die beelden van vrouwen, daar stond echt onze naam op." Wat ze al kochten bij Lubbers Wonen & Slapen. Laura vat het kort en kernachtig samen. "Als je hier ‘Lubbers’ roept, begint alles te rammelen. We vinden het al jaren een heerlijke winkel."

De kleur komt ook terug in hun werk. Ray is de zoon van Henk van den Berg, de vermaarde Beverwijkse kapper, met zijn salon aan het Hilbersplein. En Laura is na een loopbaan in de gezondheidszorg ook het vak ingerold. "Ik houd me bezig met het haarwerk waar de vader van Ray ook al bekend om stond. We hebben inmiddels de slagerij van Van der Geest hiernaast er bij betrokken en daar doe ik mijn werk", vertelt ze.

De hele dag, gaat Laura verder, zijn ze bezig met kleur, met mode. "Op beurzen, trainingen of shows doe we constant inspiratie op. En dat wil je in je huis tot uiting laten komen." "We wisselen daarom relatief best snel weer van meubels", bekent Ray. "Daarom vind ik het ook zo mooi om bij Lubbers Wonen & Slapen te kopen. Ze hebben hele mooie meubels en accessoires voor een betaalbare prijs. Dan kun je inderdaad na een aantal jaar nog eens zeggen dat je toe bent aan iets anders." De tijden zijn veranderd, vindt Laura. "Vroeger kocht je een bankstel en deed je daar je halve leven mee. Dat is niet meer zo."

Het zal geen verbazing wekken dat Ray is opgegroeid met het kappersvak. Maar het is niet zo dat hij automatisch de zaak van vader Henk overnam. "Dat was te makkelijk, zo wilde ik het niet. Daarom heb ik eerst nog gewerkt bij zaken in Amsterdam en Haarlem." Hij groeide niet alleen op in het vak, maar ook in de woning die hij nu met Laura en de twee kinderen Remeau (8) en Dané (4) bewoont. "Ik woon hier al vanaf mijn achtste jaar en dat is best bijzonder."

Over de charme van het kappersvak hoeven ze allebei niet lang na te denken. "We hebben een filosofie", zegt Laura. "Wat bij je past, maakt je mooi. En het is onze uitdaging uit te vinden die juiste snaar bij iemand te vinden." Ray zoekt het in de diversiteit en de creativiteit. "Mensen een eigen uitstraling geven, een eigen gezicht. Zorgen dat ze met een goed gevoel over zichzelf bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek ingaan. En dat kan in heel kleine dingen zitten. Net als het zoeken van de juiste meubelen eigenlijk."