Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand december 2014

José en Miranda uit Heemskerk

José en Miranda

Klanten zijn belangrijk bij Lubbers Wonen & Slapen, dat mag duidelijk zijn. De zorg houdt niet op als de meubels de deur uit zijn. Zelfs voor de Klanten van de Maand is er nazorg. En dus keerden we voor één keer terug naar oude bekenden: José en Miranda, die in september 2012 al eens Klant van de Maand waren.

De begroeting is hartelijk. José (45) en Miranda (43) zijn nauwelijks veranderd, maar hun interieur wel. "We zijn gewoon doorgegaan met kopen bij Lubbers Wonen & Slapen", laat José met een lach weten. Miranda wijst op de ruime hoekbank die de woning in Heemskerk rijker is geworden. "Eindelijk", verzucht ze. "Die wilden we al zó lang hebben. Maar ja, het moest er wel eentje zijn die paste. We hebben al eens vaker een leuke gezien. Dan was het passen en meten. Steeds met hetzelfde resultaat: het ging niet."

Deze keer wel. Ze zagen de bank staan in de etalage van de winkel aan de Gerrit van Assendelftstraat. Die is vlakbij het pand van Bruins Installatie, de werkgever van Miranda. Ze waren meteen enthousiast. "Hij was mooi, hij zat lekker en we wilden 'm”, zegt Miranda. ”Het mooie is dat het allemaal losse segmenten zijn. We konden hem dus zo aanpassen naar onze wensen. En passend maken in de kamer. Ideaal”, vult José aan.

De kinderen Dani en Luna, inmiddels alweer 13 en 10 jaar, hebben een lekker plekje gevonden op de ruime bank. Game bij de hand, koptelefoon op het hoofd. Luna lacht, ze heeft het naar haar zin. "De bank is heerlijk om lekker te chillen en te hangen", vindt Miranda. "En het mooiste zijn de delen die we kunnen uitschuiven. Iedereen kan dan languit."

Voor José is er een ander bijkomend voordeel. Twee jaar terug vertelde hij nog hoe de nieuwe fauteuil ook erg in de smaak viel bij de kinderen. "Maar nu zitten die eigenlijk constant op de bank." Lachend: "Da's mooi, want het betekent dat de stoel weer helemaal voor mij is. Daar kan ik heerlijk voetbal in kijken."

Dat kan dan mooi samen met Dani, die fanatiek voetbalt in de C2 van Odin’59. "Leuk team, ze missen alleen een echte spits", oordeelt José. Luna speelt handbal bij DSS. "Vindt ze ook hartstikke leuk."

Zelf heeft José, die werkt bij Mercedes-dealer Gomes, de golfsport ontdekt. "Handig voor het werk, maar ik vind het ook hartstikke leuk. Lekker buiten, en de rust is heerlijk. We spelen regelmatig op Spaarnwoude, maar af en toe ga ik ook hier in Heemskerk naar de driving range. Gewoon even oefenen."

Maar ooit meldden ze zich samen aan bij tennisvereniging Assumburg om samen actief te zijn. José leste vooral, bekent hij. Miranda is best fanatiek. "Voorjaarscompetitie, najaarscompetitie, en nu de binnenuurtjes. Ik doe overal aan mee, vind het hartstikke leuk." Maar samen? Dan moet ze toch waarschijnlijk ook gaan golfen. Dat sluit ze niet uit. "Maar eerst moeten de kinderen groter zijn. Want het kost zoveel tijd." Kunnen ze tot die tijd altijd nog samen golf kijken. Op de bank.