Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2014

Paul en Lieneke uit Heemskerk

Paul en Lieneke

Eigenlijk zegt de verflucht bij de voordeur al genoeg. Hier wordt gewerkt. En dat klopt, zo blijkt al snel. Paul en Lieneke zijn druk bezig hun woning in Heemskerk een grondige make-over te geven. En niet zomaar eentje, verzekert Lieneke. "We hebben alles gestript. De woonkamer, de keuken; het was weer helemaal casco."

Eigenlijk precies weer zo als het Heemskerkse echtpaar de woning aantrof toen ze er zo’n 31 jaar geleden introkken. "Het huis was toen helemaal nieuw. Net opgeleverd. We waren de eerste bewoners", vertelt Paul, terwijl hij door het raam naar de achtertuin wijst. "Die huizen daar waren er nog helemaal niet. Moeilijk voor te stellen nu, maar we zaten echt tussen de landerijen."

Die tijd is inderdaad geweest, maar nog elke dag genieten Paul en Lieneke van de plek waar ze wonen. "We zitten vijf minuten lopen van het centrum van Heemskerk, maar toch is het hier heerlijk rustig. Dit is een straat waar je alleen komt als je er echt iets te zoeken hebt." Lachend: "Als er een auto rijdt die we niet kennen, heb je altijd even de neiging te kijken wie het is."

Landelijk was ook de inrichting van de woning in al die jaren, bekent Lieneke. Daar hadden ze nooit moeite mee, maar nu werd het dan tijd voor verandering. En die is op z’n zachtst gezegd rigoureus. De landelijke stijl heeft plaatsgemaakt voor modern en fris. Paul: "Zelfs de wanden waren kaal. Die hebben we opnieuw laten stuken in strak wit."

Strak wit is ook de fraaie keuken, die het nu uitstekend doet bij de nieuwe meubels. Een bezoekje aan de winkel van Lubbers Wonen & Slapen leverde een nieuwe eettafel met stoelen, een salontafel, een bank en twee fauteuils op. "We zijn geen zoekers", stelt Paul. "Gaan niet alles afstropen voor meubels. We lopen er vanzelf wel tegenaan. En dat gebeurde nu bij Lubbers Wonen & Slapen, al lopen we daar best vaak even binnen. Gewoon, om te kijken."

Lieneke is vooral in haar sas met de eettafel. "Die kunnen we heel makkelijk verlengen tot 2.30 meter. Betekent dat we daar gewoon met de hele familie aan kunnen zitten. Inclusief kinderen en kleinkinderen. Dat vind ik heerlijk. Ik heb ook speciaal ruimte gemaakt voor deze tafel." Het is niet de eerste keer dat ze iets kopen bij Lubbers Wonen & Slapen. Zeker niet zelfs. "We komen er niet elke dag, maar als je in het dorp bent, is het gewoon leuk even te kijken wat er staat. Is er niets van onze gading, dan zien we dat snel genoeg. Want we weten wel precies wat we willen."

En ze weten wat het is ondernemer te zijn in een dorp als Heemskerk. Paul dreef jarenlang een eigen bedrijf, waarin ook Lieneke werkzaam was. Maar nu is het tijd voor andere dingen. Paul was jarenlang fanatiek zeiler, is de hele wereld rond geweest en heeft mooie verhalen over zijn overwinningen in de regenboogklasse op het Alkmaardermeer. Maar dat kostte allemaal wel veel tijd. "Nu golfen we", zegt Paul. "Kost ook veel tijd, maar we vinden het geweldig." Hij knipoogt, wijst op zijn vrouw. "Lieneke is nog fanatieker dan ik."