Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juni 2014

Maaike uit Beverwijk

Maaike

Glimmend van trots zit Maaike op de bank in haar nieuwe appartement. Ze heeft het allemaal goed voor elkaar. Maaike (24) heeft haar intrek genomen in één van de appartementen in het gebouw De Steenhouwerij in Beverwijk, en ze is er hartstikke blij mee. "Eerste keer dat ik in een eigen huis woon. Is leuk hoor", zegt ze vrolijk.

Voor haar ouders Aad (59) en Lia (55) Ooms is het nog even wennen. Maaike heeft immers altijd thuis gewoond. "En dan zitten we nu ineens met z’n tweetjes te eten. Dat is vreemd. We hebben eerst nog een heel drukke tijd gehad met de verhuizing van onze zoon en daarna het werk in het appartement van Maaike, maar nu merken we het pas echt. Het is even zoeken", vertelt Lia.

In De Steenhouwerij is nu een woonvorm gevestigd waarin mensen 24 uur per dag begeleiding krijgen. Dat is voor Maaike ideaal. "Ze woont hier pas sinds begin mei en ze is alleen in het weekend nog thuis", verduidelijkt Aad.

In de gezellig ingerichte kamer heeft Maaike aardig wat meubeltjes staan van Lubbers Wonen & Slapen. De bank, het bed en de eetkamerstoelen komen bij de winkel in Heemskerk vandaan. Lia: "Haar bed thuis hadden we ook al bij Lubbers Wonen & Slapen gekocht. Dat beviel prima en daarom zijn we er nu weer heen gegaan."

Voor de familie is het geen vreemd adres. "Mijn ouders kwamen er ook al", vertelt Lia. "Dat waren echte Heemskerkers." Zelf woont ze nu alweer dertig jaar in Beverwijk, samen met Aad die oorspronkelijk zelfs uit Den Helder komt. "Daar heb ik echt maar heel kort gewoond. Mijn vader zat bij de marine, maar verhuisde uiteindelijk naar Beverwijk."

Maaike kijkt ondertussen lachend om zich heen. De nieuwe meubels en de inrichting maken nog steeds indruk op haar. "Alles roze en paars", vertelt ze. "Dat zijn mijn lievelingskleuren. Kleuren vind ik leuk, lekker vrolijk. En dit zijn de mooiste."

Het bed is van het robuuste soort, verklaart Aad. "Maaike heeft gewoon een stevig bed nodig, niet zo’n flutding. Dat is zo weg. Daarom zijn we ook naar Lubbers Wonen & Slapen gegaan. Alles wat daar staat, is kwaliteit. Dat willen we ook, want het moet wel even meegaan."

Dat het Maaike bevalt, werd in een van de eerste weekenden wel duidelijk. Ze was lekker thuis bij haar ouders en mocht daar tot zondagavond blijven. Maar zo lang kon Maaike niet wachten. Lia: "Zondagochtend was het al duidelijk. Ze wilde liever al naar haar eigen huisje. Dat zegt wel genoeg. Ze heeft het hier erg naar haar zin."