Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand februari 2014

Erwin en Patricia uit Heemskerk

Erwin en Patricia

Trots kijken Erwin (45) en Patricia (43) hun woonkamer in. Hun verlengde woonkamer. Ze hebben er onlangs twee flinke stukken aan laten bouwen; een meter aan de voorkant, tweeënhalve meter aan de achterkant. “We hebben opeens enorm veel ruimte, weten niet wat ons overkomt. Buren van verderop in de straat kwamen al langs. Ze wisten niet wat ze zagen”, vertelt Erwin. “We zijn er ook erg blij mee.” Zoals ze ook blij zijn met hun nieuwe meubels van Lubbers Wonen & Slapen. Moet ook wel, want daar staat de verlengde kamer vol mee. Patricia kijkt de kamer door. “De salontafels, het televisiemeubel, de kast, de sidetable en de eettafel hebben we nu allemaal nieuw. Eerder kochten we bij Lubbers al de stoelen en het bed. Ja, het is ons vertrouwde adres”, zegt ze met een lach.

Het grappige is dat ze bij hun eerste bezoek aan Lubbers Wonen & Slapen deze meubels volledig over het hoofd zagen. “In eerste instantie konden we het even niet vinden”, zegt Erwin. “Maar toen we later langs de zaak liepen, stonden deze meubels ineens in de etalage. We wisten meteen dat dit het was. Bleek er dus eerder ook al te hebben gestaan, maar dan wat meer achterin de winkel. Nou, onze keuze was snel gemaakt.”

Dat er iets nieuws kwam, werd ook wel tijd, vervolgt ze. "Met de vorige meubels hebben we liefst 21 jaar gedaan. Die had ik al gekocht voordat ik Erwin leerde kennen. Was dus helemaal mijn smaak, maar hij vond het prima. Nu hebben we voor het eerst samen de meubels uitgezocht." Dat leverde nauwelijks de nog wel eens voorkomende discussies op. Erwin; “We waren het helemaal met elkaar eens hoor." Zo hebben ze alles weer helemaal op orde in de woning die ze zo’n dertien jaar geleden in Heemskerk betrokken. En ook de meiden Lisanne (10) en Marit (6) vinden het allemaal prachtig. “Ik heb het wel gezien in de winkel, maar we mochten niet meekiezen", vertelt Lisanne. "Maar ik vind het wel heel mooi."

Ook de oudste van de twee dochters is al bekend met Lubbers Wonen & Slapen. "Dat is onze sponsor bij handbal”, bekent de trotse Lisanne, die speelt bij het het Heemskerkse DSS. "We hebben laatst nog allemaal nieuwe shirtjes gehad met hun naam erop. Die zijn echt supermooi."

De kleine Marit mag dan nog niet handballen, het competitiegevoel zit er bij de jongste al helemaal in. “Ik zit op zwemles en ik heb in negen maanden al zes lintjes gehaald", vertelt ze. En dan, stralend: "Dat is sneller dan mijn zus, haha.”