Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand januari 2015

Kim en Ed uit Heemskerk

Kim en Ed

Prachtig zijn ze, de nieuwe woningen aan de Heemskerkse Lessestraat. Nou ja, niet helemaal nieuw, want Kim en Ed, allebei precies 40, trokken er al bijna vijf jaar geleden in. Grote kamer, speelse indeling, en heerlijk aan het water. Maar dat, ondervonden ze tot hun schrik, is niet altijd een genot.

Eind juli gingen de hemelsluizen boven Heemskerk wagenwijd open. Zodanig zelfs dat het water in de sloot langs het huis razendsnel steeg tot een meter boven het normale niveau. En daar waren de woningen niet op berekend. "Ed belde me dat ik naar huis moest komen", vertelt Kim. "Er stond water in huis. Dat geloof je haast niet, maar toen ik thuis kwam, kon ik eigenlijk alleen maar lachen. Het was zo bizar. Alle spulletjes dreven door de woonkamer. Hoe kan dit, dacht ik."

Een etmaal later was het water verdwenen, maar begon de ellende eigenlijk pas. "We konden beneden niet meer wonen", zegt Ed. "Daarom hebben we boven een slaapkamer opgeofferd om daar tijdelijk een woonkamer van te maken. Vervolgens konden we beneden aan de gang om alles droog te maken. Grote bouwdrogers erin, en dat we vloerverwarming hebben, hielp ook."

Het duurde maanden voor de situatie weer zodanig was dat ze echt aan de slag konden. Ed, die een eigen bedrijf heeft in houten vloeren, legde een waar kunstwerk neer in de woning. "Europees eiken in een grote visgraat", zegt hij niet zonder trots. De muren werden gestuukt, elektriciteit gerepareerd.

Vervolgens moest het stel, afgelopen maart nog spectaculair getrouwd in Las Vegas, aan de slag met de inrichting. "Een kennis vertelde dat ze zo’n hele gave bank voor ons had gezien bij Lubbers Wonen & Slapen", vertelt Kim. "Was wel een stap, want ik had eigenlijk nog nooit een nieuwe bank gehad. Maar deze was zó geweldig, we hebben echt geen moment getwijfeld."

Hij staat inmiddels fraai in de woonkamer. "Acht delen", legt Ed uit. En alle acht even kleurig. "We kunnen de bank indelen zoals we willen. Ideaal. En je kunt bijvoorbeeld ook van een los deel een stoel maken. We hebben zoiets ook echt alleen maar gezien bij Lubbers Wonen & Slapen. En we zijn er erg blij mee. Ons woongenot is weer helemaal terug."

En niet alleen van hen, maar ook van de andere mannen in huis. Of in de meeste gevallen beter gezegd: mannetjes. Want Puck (7), Raff (8), Kick (12), Mels (14) en Roidy (19) genieten ook volop van de nieuwe bank. "Allemaal jongens", bevestigt Kim. Ze klaagt als enige vrouw in het gezin niet. "Ik vind het heerlijk met allemaal jongens om me heen. Zo gezellig."

Ze is trouwens geen onbekende voor veel Heemskerkers. Kim werkte jarenlang bij de Rabobank aan het Nielenplein. Inmiddels volgt ze een opleiding tot pedagogisch werker, en samen met Ed is ze actief met Pure Party, een bedrijfje dat, de naam zegt het al, party events verzorgt. "Zo gaaf om te doen. Tijdens de afgelopen kermis hebben we nog een avond in de tent gestaan. Geweldig."

Ed komt oorspronkelijk uit Alkmaar. Daar zien ze hem niet meer terug. "Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik vind Heemskerk geweldig." Lachend: "Vooral als ze ook het water nog wat lager weten te houden."