Aanstaande zondag 12 mei zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand april 2015

Paul en Annette uit Heemskerk

Paul en Annette

De woning van Paul en Annette is deze dag niet te missen. Een enorme Sarah in de tuin verraadt dat het niet zomaar een dinsdag is, maar de dinsdag waarop Annette haar vijftigste verjaardag viert. "Taart?", is daarom de onvermijdelijke vraag.

Negen jaar wonen Paul (51) en Annette nu in de Broekpolder. En zeer naar hun zin. De twee zijn echte Heemskerkers, Annette zelfs van het duin. "Nou ja, begin duin", zegt ze lachend. "We woonden aan de Oosterweg. Ik heb dat later echt wel gemist, maar hier heb ik weer een beetje datzelfde gevoel. De ruimte, het uitzicht en zelfs weer een kasteel."

Als echte Heemskerkers kopen ze ook hun meubels bij een echte Heemskerkse zaak als Lubbers Wonen & Slapen. Een mooie bank en twee lekkere fauteuils deze keer. "Wel een speciale bank", vertelt Paul. "Onze zoon Max is namelijk ruim twee meter lang en kan op een gewone bank niet echt prettig zitten. Van deze kunnen we de zitting uitschuiven en dat is voor hem ideaal." Ter demonstratie trekt hij de zitting naar voren, die inderdaad zo'n twintig centimeter wint.

Max (20) is basketballer, dat is met zijn lengte op zich niet eens verwonderlijk. Speelt bij de talenten van Flashing Heiloo. Sport staat toch al hoog in het vaandel bij het gezin, want ook Paul en Annette zijn behoorlijk actief en dol op buitensporten. "We houden allebei van schaatsen en snowboarden. Da's heerlijk om te doen. Nee, we zijn nog nooit naar de Weissensee geweest om te schaatsen, maar misschien moeten we dat toch eens doen. We hebben namelijk nog nooit zoveel kilometers geschaatst, maar we zijn wel ingeschreven voor de Elfstedentocht als die ooit weer komt."

Paul fietst ook nog graag en spant zich op die manier ook regelmatig in voor het goede doel. "Dat vind ik mooi, als je zoiets kunt koppelen aan je hobby. Vorig jaar heb ik meegereden in Alpe d'Huzes, dit jaar staat de HomeRide op de planning. Daarmee rijd je met een team 500 kilometer binnen 24 uur voor het Ronald McDonald Kinderfonds."

Dat kan Paul mooi plannen tussen zijn werkzaamheden als freelancer in de IT. Na jaren loondienst begon hij acht jaar geleden zijn eigen bedrijf. "In het begin een beetje eng omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. Maar nu zou ik nooit meer iets anders willen." Annette werkt tegenwoordig bij Drogisterij Visser, nadat ze eerder onder andere bij de Rabobank werkzaam was. 'Hee, dat zijn de buren van Lubbers Wonen & Slapen', zou je dan denken. Annette lacht. "Nee hoor, ik doe de administratie en dit zit op de Trompet."

De link met Lubbers Wonen & Slapen blijft er niettemin in het gezin. "Mijn ouders kochten vroeger altijd al bij Lubbers", vertelt Annette. "Sterker, dat doen ze nog. Wij hadden onze meubels amper gekocht, of ze gingen zelf nog even langs voor wat nieuwe meubeltjes. Leuk toch?"