Aanstaande zondag 12 mei zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juni 2015

Edwin en Ingrid uit Uitgeest

Edwin en Ingrid

Zoeken naar een bank, da’s niet zo’n heel eenvoudig klusje, weten Edwin (45) en Ingrid (45) inmiddels. In hun gezellige woning in Uitgeest vertellen ze het verhaal van de zoektocht naar hun ideale exemplaar. Die moest niet alleen qua beeld passen bij hun wensen, maar ook nog eens wat betreft afmetingen. "Kijk zelf", zegt Edwin lachend. "Hij moest passen tussen het stopcontact en de muur. Dat viel niet mee."

Ze hadden eerst nog een relaxfauteuil. Dat was niet zo moeilijk inpassen. "Nu wilde ik eigenlijk graag een chaisse longue", vertelt Ingrid. "Zo eentje waar je heerlijk op kunt zitten en ook liggen. Daar hebben we uiteindelijk best wel een tijd naar moeten zoeken."

Een eerdere keuze sneuvelde, vervolgt ze. "Was een leuke bank hoor. En hij paste ook nog precies. Maar het was een driezits met heel brede leuningen. Vonden we eigenlijk een beetje zonde van de ruimte. Nu hebben we binnen dezelfde maten een heerlijke vierzits." Die vonden ze bij Lubbers Wonen & Slapen. "Als we iets nodig hebben, gaan we meestal naar Castricum of Heemskerk, maar dit was de eerste keer dat we daar iets hebben gekocht. Mijn ouders kwamen er wel vaak. Ik kende de zaak."

Het zal niet de laatste aankoop zijn bij Lubbers Wonen & Slapen, stelt Edwin. Dat zegt wel wat. Hij verdiende vroeger de kost als meubelmaker en is nog altijd zeer kritisch op de meubels die worden aangeschaft. "Haha, dat is altijd een drama", erkent Ingrid lachend. Maar Edwin is duidelijk. "Soms is het wel eens lastig omdat ik heel anders kijk dan andere mensen. Maar wat mij betreft is het simpel. Als de kwaliteit niet goed is, gaat het niet door."

Maar over de bank van Lubbers Wonen & Slapen is hij goed te spreken. Kwalitatief uitstekend, luidt het oordeel. "Dit meubel zit echt heel goed in elkaar." En lachend: "Anders had die bank hier nu ook niet gestaan."

"Gelukkig wel", laat Richard (14) grijnzend weten. Samen met zusje Chantal (12) heeft hij zich op de bank genesteld. "Wij zijn er heel blij mee", laten ze weten. Ze kunnen er heerlijk bijkomen van hun sportactiviteiten, stelt Ingrid. Richard doet aan Aikido, traint in Heemskerk bij Hans Boersma. Nog niet zo lang, maar hij is wel heel enthousiast. "Bij Aikido gebruik je de kracht van je tegenstander om jezelf te verdedigen, en dat is geweldig."

Chantal turnt bij het plaatselijke Unitas. "Is heel gaaf, en de sprong vind ik het leukste." Ze mag thuis oefenen, maar niet op de bank. "Haha, nee, daarvoor hebben we in de tuin een grote trampoline staan."