Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand februari 2016

Peter en Yvonne uit Beverwijk

Peter en Yvonne

IJmuidenaren zijn een bijzonder volkje. Wie in de vissersplaats geboren is, kan niet meer zonder de kop van de haven, de vissersboten, de Lange Nieuwstraat en het strand. Zeggen ze. Maar Peter en Yvonne bewijzen dat het ook anders kan. Opgegroeid in IJmuiden, maar inmiddels helemaal thuis in Beverwijk.

Samen met hun kinderen Joyce (20) en Glenn (17) wonen Peter en Yvonne deze maand precies tien jaar in Beverwijk. Een stap waar ze destijds best tegenop zagen, vertelt Peter (48). "We hebben allebei bijna veertig jaar in IJmuiden gewoond. Daar ken je alles en je denkt dat je nooit meer weg wilt." Hij lacht even. "Nou, ik kan je vertellen dat ik nu niet meer terug wil."

Ze belandden eigenlijk bij toeval in Beverwijk, door vrienden die daar al woonden. "We zaten zelf in een oud huis in IJmuiden, dat nodig verbouwd moest worden. Konden we doen, maar het bleef een oud huis. Daarom zijn we om ons geen gaan kijken, en uiteindelijk ook in Beverwijk. En wat we zagen, beviel ons prima."

Yvonne (49) valt hem bij. "Het voelde meteen goed hier", zegt ze. En 'hier’ is hun woning in Broekpolder, waar ze als eerste bewoners introkken. "Dat gold voor iedereen in deze wijk. We zijn allemaal opnieuw begonnen, en dat opent deuren om mensen te leren kennen."

"Glenn was een jaar of zes, ging buiten spelen, maakte vriendjes en wij leerden weer de ouders van die vriendjes kennen. Gaan we nog steeds mee om", vertelt Peter. "Zo werkt dat in een nieuwe wijk. En tot op de dag van vandaag wonen we hier met ontzettend veel plezier."

Het huis zelf is eveneens prachtig. Voor een groot deel eigen ontwerp, laat Yvonne weten. "Je mocht veel min of meer zelf bepalen. De breedte van het huis, de stenen, de indeling. Soms waren we iets te enthousiast, want overal hing een prijskaartje aan, maar uiteindelijk is er een wijk ontstaan waarin geen enkel huis hetzelfde is. Da’s wel heel leuk."

In dat huis staan inmiddels aardig wat meubels van Lubbers Wonen & Slapen. Ook daar kwamen ze terecht via vrienden. "Eerlijk is eerlijk’, stelt Peter, "we hebben eerst overal gekeken. Maar het was helemaal niks. Zie je een leuke bank, ga je zitten, en voel je meteen: dit is 'm niet."

"Tot we bij Lubbers Wonen & Slapen kwamen. We waren eerst al verrast door hoe groot de winkel was. Maar in de showroom stond ook deze bank, in andere kleuren. Die vonden we niet mooi, zodat we zelf zijn gaan puzzelen met de kleuren." Ze wijst naar de prachtige, ruime bank in frisse kleuren. "Dit is 'm geworden, en we zijn er hartstikke blij mee. We hebben zelfs nog een deel bijbesteld. Dat komt binnenkort."

Ze haalden inmiddels ook stoelen en barkrukken bij de winkel in Heemskerk. Yvonne, met een lach: "Het is gewoon ook een showroom van Lubbers hier."