Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand april 2016

Jan en Marja uit Beverwijk

Jan en Marja

Het is een blikvanger in de knusse woonkamer van Jan (64) en Marja (61). Tegen een zijwand, maar keurig verlicht, staat een vitrinekast vol met schaalmodellen. Brandweerwagens. Geen toeval. "Ik heb dertig jaar deel uitgemaakt van de vrijwillige brandweer in Beverwijk",vertelt Jan.

Allemaal met dank aan de gekwetste duif die hij ooit bezorgde bij een duivenmelker. "Daar hing binnen een brandweerpak met jas en helm. Ik wilde alles weten, was meteen besmet." En Jan gaf dat virus keurig door. "Onze zoon is nu beroepsbrandweerman", vertelt Marja. "Dat was echt een duif met gevolgen."

Ze zijn allebei echte 'Wijkers'. Geboren en getogen in de stad waar ze nog altijd van houden. "We gaan hier nooit meer weg", laat Marja beslist weten. "En die intentie hebben we ook nooit gehad. Na ons trouwen hebben we even in een zomerhuisje in Wijk aan Zee gewoond, maar in 1980 zijn we hier ingetrokken. Helemaal nieuw destijds." Marja werkte zelf ooit bij een meubelzaak in IJmuiden, en natuurlijk kwamen hun spulletjes daar vandaan. Maar sinds die zaak de deuren sloot, zijn ze vaste klant bij Lubbers Wonen & Slapen. "Al zeker twintig jaar nu", verzekert Jan. De vraag wat er dan zoals is aangeschaft, levert als antwoord een vrolijke lach op. "Alles", zeggen Jan en Marja haast tegelijk. "Kijk om je heen en je ziet allemaal spullen van Lubbers Wonen & Slapen."

En ze geven meteen aan wat ze zo aanstaat aan de winkel in het Heemskerkse centrum. "Het is vooral de service en de persoonlijke benadering. Daar hechten wij veel waarde aan", stelt Jan. "En dat doen ze fantastisch, ook als het eens een keertje niet goed gaat. Onze bank was niet helemaal in orde, ze kwamen kijken van Lubbers Wonen & Slapen en er werd meteen een nieuwe bank besteld. Dat noemen wij service."

Marja heeft nog een pluim in petto. "Voor de mensen van de bezorgdienst. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Ze hadden bij ons problemen om de boxspring boven te krijgen, maar ze hebben fantastisch naar een oplossing gezocht. En nog nette werkers ook."

Dat spreekt aan bij Jan, die zelf ook een leven lang hard gewerkt heeft. Hij is volgend jaar al vijftig jaar in dienst bij Albert Heijn. "Ik ben op mijn vijftiende begonnen als zaterdaghulp en nu ben ik manager bij Albert Heijn in Overveen. Maar ik heb ook veel in Beverwijk en Heemskerk gewerkt. Prachtig bedrijf, maar als ik die vijftig jaar mag halen, vind ik het ook wel mooi geweest."

Allemaal leuke jubilea, want in november zijn Jan en Marja, die werkt als receptioniste bij de ViVa Zorggroep, ook al veertig jaar getrouwd. Jan, lachend: "We hebben nog wel wat te vieren."