Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2016

John en Astrid uit Heemskerk

John en Astrid

Met een nieuwsgierige blik monstert Woods het bezoek. Even kijken, even ruiken, en dan is het goed. "Hij wil alleen maar spelen", zegt John over de prachtige labrador.

Woods is de jongste telg in het gezin. Zo kun je het rustig stellen, meent John (52). Zijn naam is ook niet zomaar gekozen. "Woods. Naar bos. Hoort hij er helemaal bij. Het is voor ons ook een echte gezinshond."

Met Woods en zijn vrouw Astrid (50) en de kinderen Stijn (18) en Pien (14) wonen ze inmiddels alweer heel wat jaartjes in Heemskerk. Tot volle tevredenhed, daarover geen misverstand. "Maar ik kom zelf uit Wijk aan Zee", vertelt Astrid. Lachend: "Mijn meisjesnaam is Schellevis. Dat zegt al genoeg."

John is zelf een Beverwijker. Daar woonden ze ook in de eerste jaren samen. "Op een flatje. Was prima, maar toen we iets anders wilden, stuitten we eigenlijk bij toeval op dit huis." Dat 'toeval' was een kleine advertentie in De Telegraaf. "Zo'n speurdertje", vervolgt Astrid. "Ik zag het echt toevallig en dacht dat het goed was eens te kijken. Nu wonen we hier alweer 23 jaar en we vinden het nog steeds heerlijk."

Er moest wel behoorlijk wat gebeuren in het huis, ook al was dat destijds nog helemaal niet zo oud. Geen probleem voor John, die destijds de kost verdiende als timmerman en tegenwoordig alweer twaalf jaar in de servicedienst van PréWonen werkt. Handige jongen dus. "We zijn flink bezig geweest", beaamt hij. "Allemaal projectjes, steeds weer wat nieuws. Maar nu zijn we vrijwel klaar."

Hij heeft eer van zijn werk. Het ziet er binnen werkelijk prachtig uit. Maar ook John kent zijn kwaliteiten. "Meubels, daar waag ik me niet aan. Te fijn werk." Daarvoor belandden ze bij Lubbers Wonen & Slapen. Ook weer wat toevallig. "We waren er al eens vaker naar binnen gelopen", zegt Astrid. "Prachtige zaak en een mooie showroom. Maar nu zagen we eigenlijk onderweg van de drogist naar de bank in de etalage precies wat we zochten. Een heerlijk comfortabele fauteuil. Eenmaal binnen kwam van het een het ander en hebben we ook een prachtige nieuwe eettafel gekocht."

Het was niet de eerste aankoop bij Lubbers Wonen & Slapen. "Nee, de voorganger van die fauteuil kwam er ook al vandaan", weet John. "Ze volgen elkaar mooi op. Maar ze hebben dan ook prima kwaliteit bij Lubbers Wonen & Slapen, al zijn we zelf geen mensen die vastzitten aan één stijl of zo. Maar desondanks kunnen wij er prima slagen."

Ook Woods kon de nieuwe aanwinst wel waarderen. Maar het is inmiddels toch vooral de zitplaats van Astrid, die al dertig jaar werkzaam is bij Deloitte in Alkmaar. "Als we weggaan, moeten we echt iets in de stoel zetten, anders zit Woods erin als we terugkomen." Een hond met smaak, dat is duidelijk.