Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand december 2015

Rudie en Heleen uit Heemskerk

Rudie en Heleen

Heemskerk? Daar hadden Rudie en Heleen heel lang nooit van gehoord. Maar ze wonen inmiddels alweer enkele jaren in het dorp, en tot groot plezier. Eigenlijk, vertellen Rudie (37) en Heleen (36) was die keuze voor Heemskerk ook een beetje toeval geweest. Ze waren eigenlijk op zoek naar iets dat praktisch gezien goed gelegen was. "We konden in Heemskerk terecht. Hebben eerst een jaartje een appartement gehuurd, en daarna ons huidige huis gekocht", vertelt Rudie.

Hij komt zelf uit Etten, dicht tegen de Duitse grens. En Heleen groeide op in het Zuid-Hollandse Pijnacker. Maar ze aarden inmiddels meer dan goed in het duindorp. "De keer dat we hier voor het eerst kwamen binnenrijden, hadden we allebei iets van ‘hee, dit voelt bekend’. Het was eigenlijk meteen goed", vult Heleen aan.

En ze weten ook wat ze prima bevalt aan Heemskerk. "Veel groen, een mooi strand en een gezellige dorpskern", stelt Heleen. "En in die kern gebeurt bovendien ook wat", vult ze lachend aan. "Winkeltjes, terrasjes. Heel leuk."

In het dorp kwamen ze uiteindelijk ook terecht bij Lubbers Wonen & Slapen. Eerlijk is eerlijk, een beetje toeval, geeft Rudie toe. "We waren in de tijd dat we gingen verhuizen op zoek naar meubels en verzamelden alle folders die we kregen. We kenden Lubbers Wonen & Slapen wel, woonden er praktisch tegenover. Maar we hadden niet het gevoel dat het iets voor ons was. Tot we ontdekten dat er heel leuke meubels stonden."

Nu prijkt er in de woonkamer een prachtige eettafel met even fraaie stoelen van Lubbers Wonen & Slapen, en ook een televisiemeubel. Die tafel is vooral ook naar de zin van Valerie (3), tot nu het enige kind van Rudie en Heleen. "Maar daar komt verandering in", zegt Heleen, terwijl ze op haar buik wijst. De vrolijk babbelende Valerie schuift inmiddels aan met haar favoriete spelletje. "Hapvisjes", zegt ze, terwijl ze haar hengeltje uitgooit. Aan tafel kan ze nu heerlijk spelen. "Maar wel op mijn eigen stoel", zegt ze lachend.

Ze kan deze avond nog even spelen met papa en mama, want Rudie vertrekt een dag later naar Italië. Werk. Hij is plantenveredelaar. Of meer specifiek: wortelveredelaar. "Inderdaad, die om te eten. Penen. Ik reis de hele wereld over om proefvelden te bezoeken en te controleren of het juiste type op de juiste plek staat." Saillant detail: ook Heleen werkt bij hetzelfde bedrijf: Bejo Zaden. "Maar ik zit op de afdeling onderzoek", vertelt ze. En nee, ze kennen elkaar niet van het werk. Lachend: "Wel van de opleiding. We hebben allebei in Wageningen gestudeerd. Dat we nu bij hetzelfde bedrijf werken, is net zo’n toeval als de eerste keer dat we bij Lubbers Wonen & Slapen binnenstapten."