Aanstaande zondag 12 mei zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2015

Remco en Miranda uit Heemskerk

Remco en Miranda

Echte ezels zijn ze, Remco en Miranda. Geboren en getogen in het dorp waar ze nog steeds wonen en trots op zijn. Soms moeten de kinderen Dennis (20) en Wendy (17) dat ook nog wel eens gekscherend horen. Geboren in Beverwijk en dus geen 'echte'.

Als Heemskerkers doen ze ook graag de zaken in hun dorp. Ook als het op meubels aankomt. Vragen wat er in huis zoal bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan komt, is gevaarlijk. Het antwoord kan namelijk wel eens heel erg lang zijn. "De bank, die twee fauteuiltjes, de salontafel, de eethoek. Dat zijn de laatste dingen", somt Miranda (45) op. Remco (53) vult haar snel aan. "Die kast komt er ook vandaan, en de computerkast. Tja, wat eigenlijk niet?" Ook daarop komt het antwoord snel: het ene, kleine kastje waarop de televisie staat."

De voorliefde voor de meubelzaak in het hartje van Heemskerk is makkelijk te verklaren. "Mijn ouders kwamen er al", vertelt Remco, zelf al bijna een kwart eeuw werkzaam als stralingsveiligheidsdeskundige. "Die haalden hun meubels bij Joop, de oude Lubbers. Die was toen nog niet eens zo lang bezig. Ik denk dat we het ergens over het midden van de jaren zestig hebben. En goed voorbeeld doet natuurlijk goed volgen."

Niet in het begin, bekent Miranda, die in het dagelijks leven werkt bij de Dekamarkt aan het Hilbersplein in Beverwijk. "Als je jong bent, heb je snel de neiging naar de grote winkels te gaan, naar de meubelboulevards en zo. Beetje op het budget letten, denk je dan. Maar inmiddels weten we dat het niks duurder is om naar Lubbers Wonen & Slapen te gaan. Sterker, vaak zijn die zelfs nog goedkoper. En je wordt wel veel persoonlijker geholpen en geadviseerd."

Remco knikt. De service is uitstekend, beaamt hij. "Ook als er een keertje onverhoopt iets niet goed is. Dan stap je makkelijk even naar binnen bij de mannen en is alles in geen tijd opgelost. Je bent geen nummer. Soms voelt het gewoon een beetje vriendschappelijk, maar in ieder geval heel vertrouwd."

Miranda diept nog een mooi verhaal op om te illustreren hoe ver Lubbers Wonen & Slapen gaat om de klant tevreden te stellen. Ze waren in afwachting van de levering van nieuwe meubels, maar dat liep niet helemaal soepel. "Er was iets gebeurd bij de Velsertunnel waardoor ze niet bij ons konden komen binnen de afgesproken tijd. Maar wij moesten die avond de deur uit. Op verzoek hebben we de sleutel achtergelaten bij een buurvrouw. Toen we 's avonds thuis kwamen, stonden onze meubels er keurig, gemonteerd en helemaal klaar. Dat was echt een geweldige verrassing."