Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2016

Jaap en Marina uit Limmen

Jaap en Marina

Mooi moment voor een bezoekje aan Jaap en Marina. Het stel viert uitgerekend deze dag de 33e verjaardag van hun huwelijk, en dat betekent taart. "En dat mag je best vieren", vindt Marina.

Van die 33 jaar wonen Jaap (56) en Marina (55) liefst 32 jaar in hun knusse woning in Limmen. Zo bleven ze al die tijd hun geboortedorp trouw. Want zowel Jaap als Marina komen echt uit Limmen. Sterker, ze zaten in hun jongste jaren zelfs bij elkaar in de klas op de kleuterschool. "De Mariaschool", vertelt Marina. "We stonden nog met elkaar op de klassefoto. Die hebben we altijd bewaard."

Limmen verlaten, was nooit een optie. En als het moet, stelt Jaap, dan zou het Heemskerk worden. "Daar hebben we echt nog wel wat mee. Mooi dorp", vindt hij.

Niet voor niets belandden ze in het tuinersdorp bij Lubbers Wonen & Slapen. De aanleiding? Er moest een krantenbak komen. "Ja, daar gingen we voor", vertelt Marina. Het liep iets anders. "We kwamen binnen en zagen al heel snel een mooie kast. En meer. Want eigenlijk vonden we alles mooi wat we zagen. En we werden zo leuk geholpen. Ze namen alle tijd. Geloof het of niet, maar we zijn echt van elf tot vier uur binnen geweest." Jaap lacht. "Ik ben alleen even snel naar huis gereden om vloerdelen te halen. Kijken of de kleur bij de kast stond."

Resultaat: nu komt vrijwel het hele intereur bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan. Marina somt het moeiteloos op. "De tafeltjes, de bank, stoel, buffetkast, eettafel met zes stoelen, de side-table. En we zijn er ontzettend blij mee."

Jongste zoon Paul (25) schuift ondertussen aan. De rechterspits in het eerste team van Limmen wil natuurlijk even naar de Champions League kijken. De oudste zoon is Erick (27), maar hij woont niet meer thuis. "Hij woont in Schagen en is net vader geworden van onze eerste kleindkind, Nikki", vertelt Marina trots, terwijl ze een foto van de kleine toont.

Die foto is gemaakt door Jaap, fervent fotograaf. "Prachtig vind ik dat. Vooral natuur", zegt hij. Wat dat betreft heeft hij als supervisor bij de pompstations van het PWN een prachtige baan. "In het duingebied zit ik natuurlijk volop in de natuur. Dat levert de mooiste foto’s op."

Vaak zoeken ze samen ook het buitenland op. "Binnenkort gaan we naar Zweden. Een rondreis met een collega van jaap, Evert Kerdijk en zijn vrouw. Daar kijken we nu al naar uit", vertelt Marina, die werkt bij de ViVa Zorggroep in de huishouding bij verzorgingshuis De Cameren.

Toch nog één vraagje. Hoe zit het nou met die krantenbak? Marina lacht. "Die is er nooit gekomen."