Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand januari 2016

Errol en Janny uit Uitgeest

Errol en Janny

Aan de rand van Uitgeest staat de woning van Errol (63) en Janny (61). Mooie woonkamer, veel ruimte. Zeker nu hun twee zoons en hun dochter alle drie op zichzelf wonen en Errol en Janny het rijk alleen hebben. Hoewel, ook weer niet helemaal. Janny wijst lachend op de box die tegen de wand staat. "Als je denkt dat het allemaal wat rustiger wordt, dan komen de kleinkinderen. We hebben er inmiddels drie en we passen twee dagen per week op." Dat is toch weer even wennen, want het jongste kind was al tien jaar de deur uit.

Ze wonen met veel plezier in Uitgeest, hoewel ze allebei aanvankelijk geen binding hadden met het dorp. "Ik kom oorspronkelijk uit Haarlem", vertelt Errol. Janny ook, min of meer. Lachend: "Ik ben geboren in Groningen, maar we verhuisden al heel snel naar Haarlem. Daar ben ik opgegroeid." Een verhuizing bracht haar ook naar Uitgeest. "Tja, mijn ouders gingen en ik ging braaf mee."

Geen gemeentegrens kon echter de liefde tussen Errol en Janny weerstaan. "We zijn jong getrouwd. Zo ging dat in die tijd, samenwonen was er nog niet bij. En vervolgens zijn we op zolder gaan wonen. Ons eerste huis was aan de Populierenlaan, vervolgens de Benesserlaan en daarna zijn we hier beland." Ook vanuit Uitgeest werd Lubbers Wonen & Slapen gevonden. Eigenlijk was dat ook weer niet zo’n kunst, vertelt Errol. "Ik werk als notaris-assistant bij Janssen & Van Commenée Notarissen in het oude raadhuis van Heemskerk. Da’s niet ver bij de winkel van Lubbers vandaan. We lopen er dus regelmatig even binnen."

Dat is het leuke van zo’n winkel in een echt dorpshart, vindt Janny. "Ook als je niet specifiek op zoek bent naar meubels, kun je dus gewoon even langs gaan. En doet doen we zeker, ook voor bij voorbeeld een vaas of zoiets. Heel anders dan bij zo’n meubelboulevard. Dit vinden we gewoon echt een leuke winkel."

Jaren geleden kochten ze er al eens een bed. Dit keer was de aankoop een set van zes eetkamerstoelen. "En we geven het blijkbaar een beetje door ook aan de kinderen", stelt Janny. "Onze dochter Leoni heeft ook al haar meubels gekocht bij Lubbers Wonen & Slapen."

Maar waar Errol af en toe binnenloopt bij Lubbers, vndt hij dat het voor anderen nu ook de moeite loont eens binnen te lopen bij zijn werkplek. "Want die is echt prachtig geworden. Dat oude raadhuis had altijd al iets, maar nu het vorige gemeentehuis is afgebroken, zijn de panelen met glas in lood die destijds bij het raadhuis vandaan kwamen weer teruggezet. De moeite waard om eens te zien."

Errol heeft toch al iets met Heemskerk, want sinds vijf jaar zit hij ook in het bestuur van de harddraverij. "We hebben net het 95-jarig bestaan gevierd. Prachtig evenement en geweldig om daaraan te kunnen meewerken."